- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Mesne polpete s bademima i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne polpete s bademima i graškom.
Neki misle da je bademe moguće smjestiti u apsolutno sve, a mi ćemo se s tom tvrdnjom složiti pod uvjetom da se ipak ima mjera! Isprobajte ovu nesvakidašnju kombinaciju, sigurni smo da će Vam se svidjeti i da će se tražiti polpeta više.
Mesne polpete s bademima i graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne polpete s bademima i graškom. - teletina (mljevene), junetina (mljevene), grašak (smrznutog), pelati rajčice, bademi (sjeckanih blanširanih), slanina (sjeckane), luk, jaje, krušne mrvice, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i slaninu, na laganoj vatri ih pržimo dok ne omekšaju i stavimo na stranu da se sastojci ohlade. ; U zdjeli pomiješamo obje vrste mljevenog mesa, dodamo umućena jaja, prženi luk i slaninu, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim, od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u sjeckane bademe i stavimo na stranu. ; Ovako pripremljene polpete stavimo pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje, sa svih strana, 10-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđenu i na kockice narezanu pelati rajčicu, grašak i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 250 g mljevene
- junetina, 250 g mljevene
- grašak, 350 g smrznutog
- pelati rajčice, 200 g
- bademi, 70 g sjeckanih blanširanih
- slanina, 60 g sjeckane
- luk, 1 glavica
- jaja, 2
- krušne mrvice, 60 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i slaninu, na laganoj vatri ih pržimo dok ne omekšaju i stavimo na stranu da se sastojci ohlade.
- U zdjeli pomiješamo obje vrste mljevenog mesa, dodamo umućena jaja, prženi luk i slaninu, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
- Zatim, od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u sjeckane bademe i stavimo na stranu.
- Ovako pripremljene polpete stavimo pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje, sa svih strana, 10-ak minuta.
- Potom dodamo ocijeđenu i na kockice narezanu pelati rajčicu, grašak i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |