Mesne polpete s bademima i graškom

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Jelo sadrži meso
Mesne polpete s bademima i graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne polpete s bademima i graškom.

Neki misle da je bademe moguće smjestiti u apsolutno sve, a mi ćemo se s tom tvrdnjom složiti pod uvjetom da se ipak ima mjera! Isprobajte ovu nesvakidašnju kombinaciju, sigurni smo da će Vam se svidjeti i da će se tražiti polpeta više.

Mesne polpete s bademima i graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mesne polpete s bademima i graškom. - teletina (mljevene), junetina (mljevene), grašak (smrznutog), pelati rajčice, bademi (sjeckanih blanširanih), slanina (sjeckane), luk, jaje, krušne mrvice, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i slaninu, na laganoj vatri ih pržimo dok ne omekšaju i stavimo na stranu da se sastojci ohlade. ; U zdjeli pomiješamo obje vrste mljevenog mesa, dodamo umućena jaja, prženi luk i slaninu, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu. ; Zatim, od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u sjeckane bademe i stavimo na stranu. ; Ovako pripremljene polpete stavimo pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje, sa svih strana, 10-ak minuta. ; Potom dodamo ocijeđenu i na kockice narezanu pelati rajčicu, grašak i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U većoj tavi ugrijemo 4 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i slaninu, na laganoj vatri ih pržimo dok ne omekšaju i stavimo na stranu da se sastojci ohlade.
 2. U zdjeli pomiješamo obje vrste mljevenog mesa, dodamo umućena jaja, prženi luk i slaninu, krušne mrvice, začinimo solju i paprom, te sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu.
 3. Zatim, od pripremljene smjese dlanovima oblikujemo kuglice, uvaljamo ih u sjeckane bademe i stavimo na stranu.
 4. Ovako pripremljene polpete stavimo pržiti u tavu na vruće maslinovo ulje, sa svih strana, 10-ak minuta.
 5. Potom dodamo ocijeđenu i na kockice narezanu pelati rajčicu, grašak i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 27
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: