Miješano prženo voće u tempura tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano prženo voće u tempura tijestu. – ananas, jabuke, mango, kivi, kruška, limun, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, ulje, šećer u prahu, Voće očistimo, operemo i narežamo na kriške, jaje umutimo, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane kruške i jabuke prelijemo sokom od limuna da ne oksidiraju, a višak upijemo kuhinjskim papirom. ; U zdjelu stavimo kukuruzno brašno, dodamo glatko brašno, prašak za pecivo i promiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući, ulijemo hladnu vodu, umućeno jaje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.; Potom kriške voća osušimo kuhinjskim papirom, umočimo u tempuru, ocijedimo i stavimo pržiti u duboku masnoću 1-2 minute. ; Prženo voće stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo ga na tanjur za posluživanje, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Tempura je tučeno prozračno tijesto koje paniranim, a potom prženim namirnicama daje finu hrskavost. Tempuru su u 17. st. u Japan donijeli portugalski misionari, a u 21. st. Crochef u vaše domove.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Miješano prženo voće u tempura tijestu – U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano prženo voće u tempura tijestu. – ananas, jabuka, mango, kivi, kruška, limun, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, ulje, šećer u prahu, Voće očistimo, operemo i narežamo na kriške, jaje umutimo, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane kruške i jabuke prelijemo sokom od limuna da ne oksidiraju, a višak upijemo kuhinjskim papirom. ; U zdjelu stavimo kukuruzno brašno, dodamo glatko brašno, prašak za pecivo i promiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući, ulijemo hladnu vodu, umućeno jaje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.; Potom kriške voća osušimo kuhinjskim papirom, umočimo u tempuru, ocijedimo i stavimo pržiti u duboku masnoću 1-2 minute. ; Prženo voće stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo ga na tanjur za posluživanje, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Miješano prženo voće u tempura tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano prženo voće u tempura tijestu.
Tempura je tučeno prozračno tijesto koje paniranim, a potom prženim namirnicama daje finu hrskavost. Tempuru su u 17. st. u Japan donijeli portugalski misionari, a u 21. st. Crochef u vaše domove.
Miješano prženo voće u tempura tijestu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti miješano prženo voće u tempura tijestu. - ananas, jabuka, mango, kivi, kruška, limun, glatko brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaje, ulje, šećer u prahu, Voće očistimo, operemo i narežamo na kriške, jaje umutimo, a sok od limuna iscijedimo. ; Narezane kruške i jabuke prelijemo sokom od limuna da ne oksidiraju, a višak upijemo kuhinjskim papirom. ; U zdjelu stavimo kukuruzno brašno, dodamo glatko brašno, prašak za pecivo i promiješamo sastojke. ; Zatim, stalno miješajući, ulijemo hladnu vodu, umućeno jaje i sve zajedno miješamo pjenjačom dok ne dobijemo jednolično rijetko tijesto.; Potom kriške voća osušimo kuhinjskim papirom, umočimo u tempuru, ocijedimo i stavimo pržiti u duboku masnoću 1-2 minute. ; Prženo voće stavimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće, premjestimo ga na tanjur za posluživanje, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -