- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Miks od gljiva iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti miks od gljiva iz woka.
Ova zanimljiva kombinacija gljiva pliva u umaku od kokosovog mlijeka i curry praha - nešto što niti jedan ljubitelj egzotične kuhinje ne bi smio propustiti!
Miks od gljiva iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti miks od gljiva iz woka. - grmačice, šampinjoni, lisičarke, mrkva, mladi luk, češnjak, curry (u prahu), čili papričica (mljevene), šećer, kokosovo mlijeko, grašak, temeljac povrtne juhe, vlasac (sjeckani), sol i papar, Gljive očistimo, očetkamo i narežemo na prikladne komade. Mrkvu očistimo, operemo i narežemo na rezance. Luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće. ; U woku na vrućem ulju, pržimo gljive, začinimo ih solju i paprom, izvadimo i stavimo na stranu. ; Na preostalu masnoću dodamo kolutiće mladog luka i listiće češnjaka. ; Čim češnjak zamiriše, posolimo i popaprimo sastojke, dodamo curry prah, prstohvat šećera, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Zatim dodamo grašak i pržene gljive i kada se sastojci dobro ugriju, po želji umiješamo škrobno brašno pomiješano s 2 žlice vode, dodamo sjeckani vlasac i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- grmačice, 200 g
- šampinjoni, 300 g
- lisičarke, 300 g
- mrkva, 250 g
- mladi luk, 2
- češnjak, 2 češnja
- curry, 2 žličice u prahu
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- šećer, 1 žličica
- kokosovo mlijeko, 100 ml
- grašak, 150 g
- povrtni temeljac, 200 ml
- vlasac, 1 žlica sjeckani
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Gljive očistimo, očetkamo i narežemo na prikladne komade. Mrkvu očistimo, operemo i narežemo na rezance. Luk očistimo, operemo i narežemo na kolutiće.
- U woku na vrućem ulju, pržimo gljive, začinimo ih solju i paprom, izvadimo i stavimo na stranu.
- Na preostalu masnoću dodamo kolutiće mladog luka i listiće češnjaka.
- Čim češnjak zamiriše, posolimo i popaprimo sastojke, dodamo curry prah, prstohvat šećera, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
- Zatim dodamo grašak i pržene gljive i kada se sastojci dobro ugriju, po želji umiješamo škrobno brašno pomiješano s 2 žlice vode, dodamo sjeckani vlasac i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |