- Fina Malinić
- 120 min
- 12 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.
Milka torta
Popularnost: |
|
U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu Milka tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Biskvit
- šećer, 350 grama
- bjelanjak, 21 komad
- lješnjaci, 300 grama
- oštro brašno, 3 žlice
- Krema
- žumanjak, 21 komad
- puding, 3 vrećice (od vanilije)
- oštro brašno, 6 žlica
- mlijeko, 1 litra
- šećer, 100 grama
- maslac, 250 grama
- šlag pjena, 2 vrećice
- mlijeko, 100 ml (potrebno za šlag)
- čokolada, 300 grama (Milka)
- bijela čokolada, 300 grama (Milka)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Biskvit
- Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera.
- Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo.
- Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta.
- Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.
Krema
- Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka.
- Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo.
- Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac.
- U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.
- Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela.
- Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.
- Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.
- Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima.
- Prije posluživanja tortu dobro ohladimo.
|
Vrijeme pripreme:120minuta |