Milka torta

  • 120 min
  • 12 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko

Ako tražite savršen recept za posebnu priliku, s Milka tortom ne možete pogriješiti. Mekani biskvit i dvije vrste čokoladne kreme zadovoljit će i one najzahtjevnije goste, a vi se možete opustiti i uživati u proslavi.

milka-torta
Milka torta
Popularnost:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 93
Rating: 4.2
You: 4
Rate this recipe!
U našem receptu pogledajte kako pripremiti finu Milka tortu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
    Biskvit
    1. Odvojimo 7 bjelanjaka te ih istučemo dok ne dobijemo čvrsti snijeg. Postepeno umiješamo i 150 grama šećera.
    2. Sameljemo 100 grama lješnjaka te im dodamo 1 žlicu brašna. Ubacimo u prethodno pripremljene bjelanjke i dobro promiješamo.
    3. Na kalup za torte stavimo papir za pečenje. Smjesu izlijemo u kalup i pečemo na 180°C oko 20 minuta.
    4. Ponovimo postupak s preostalim bjelanjcima, šećerom, brašnom i lješnjacima tako da na kraju imamo 3 kore biskvita.
    Krema
    1. Pomiješamo žumanjke, brašno i puding, a po potrebi možete dodati i malo mlijeka.
    2. Zakuhamo mlijeko i šećer te umiješamo smjesu od žumanjaka. Vratimo na vatru i još malo prokuhamo.
    3. Ostavimo kremu da se ohladi (po potrebi možemo povremeno promiješati). Kada se potpuno ohladila umiješamo maslac.
    4. U 100 ml mlijeka dodamo smjesu za šlag pjenu i mikserom miješamo dok ne dobijemo čvrsti šlag.
    5. Šlag i kremu pomiješamo, a zatim smjesu podijelimo na dva dijela.
    6. Na pari otopimo tamnu čokoladu i umiješamo u prvu polovicu smjese, a u drugu dodamo bijelu čokoladu. Kremu zatim dobro ohladimo.
    7. Na prvu koru biskvita stavimo smjesu s bijelom čokoladom. Položimo drugu koru biskvita i premažemo polovicom kreme s tamnom čokoladom.
    8. Na kraju stavimo i treću koru pa tortu premažemo ostatkom smjese s tamnom čokoladom. Po želji možemo ukrasiti lješnjacima.
    9. Prije posluživanja tortu dobro ohladimo.
    Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    Votes: 93
    Rating: 4.2
    You: 4
    Rate this recipe!
    Facebooktwitterpinterestmail
    Za Print recepta klikni ikonu >>
    Vrijeme pripreme:120minuta

    Najnovije zanimljivosti: