- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Minutni odresci s prokulicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti minutne odreske s prokulicama.
Svinjetina je, čini se, postala najnoviji gastro-trend. Na svakom koraku vrebaju slasni recepti u kojima je upravo ona u glavnoj ulozi, a mi Vam nudimo jednu zanimljivu varijantu s kojom će i ljubitelji povrća kao i ljubitelji mesa biti zadovoljni!
Minutni odresci s prokulicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti minutne odreske s prokulicama. - svinjetina ((minutni odresci)), maslac, luk, prokulice, mesni temeljac (iz kocke), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega prokulice očistimo, razdvojimo na listiće, operemo pod mlazom hladne vode, te ocijedimo. ; U tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša. ; Zatim na luk dodamo listiće prokulica, ulijemo mesni temeljac, poklopimo, na laganoj vatri pirjamo po prilici tri minute, te poklopljeno odložimo na stranu. ; Minutne odreske očistimo od kožica i žilica, te začinimo solju i paprom. ; U tavi rastopimo maslac, te na njemu s obje strane pržimo odreske po prilici 3 minute. ; Na tanjurima napravimo posteljice od listića prokulica, na njih posložimo minutne odreske, prelijemo ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 600 g (minutni odresci)
- maslac, 20 g
- luk, 1 glavica
- prokulice, 20
- mesni temeljac, 100 ml iz kocke
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega prokulice očistimo, razdvojimo na listiće, operemo pod mlazom hladne vode, te ocijedimo.
- U tavu stavimo maslac, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na laganoj vatri pržimo dok ne omekša.
- Zatim na luk dodamo listiće prokulica, ulijemo mesni temeljac, poklopimo, na laganoj vatri pirjamo po prilici tri minute, te poklopljeno odložimo na stranu.
- Minutne odreske očistimo od kožica i žilica, te začinimo solju i paprom.
- U tavi rastopimo maslac, te na njemu s obje strane pržimo odreske po prilici 3 minute.
- Na tanjurima napravimo posteljice od listića prokulica, na njih posložimo minutne odreske, prelijemo ih ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |