- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 30 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Niskokalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Pogodno za Vegane
  
							
			
			
				
		
		Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamični ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
;  – Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Mlada mrkva na slatko - kiseli način    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način.    
         
     
                
        
            
        Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
Mlada mrkva na slatko - kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. - mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. 
 - U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. 
 - Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. 
 - Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. 
 - Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. 
 - Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. 
 - Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 53 
        Rating: 4.62 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:30minuta         | 
                                
            
         |