- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamični ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; – Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Mlada mrkva na slatko – kiseli način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. – mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -</div>
Mlada mrkva na slatko - kiseli način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način.
Porodica mrkvi obuhvaća oko 60 vrsta, a napoznatija je povrtna narančasta ili žuta mrkva, a podrijetlom iz Azije. To je dobro znati, a još je bolje pripremiti ovo neobično jelo izvrsnog okusa i uživati u njemu.
Mlada mrkva na slatko - kiseli način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mladu mrkvu na slatko-kiseli način. - mrkva (mlade), šećer, sjemenke komorača, pinjoli, balzamički ocat, limun, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi. ; Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta. ; Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje. ; Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Mrkvu očistimo, pazeći da na korijenu ostane 3-4 centimetra zelene stabljike, ogulimo i prerežemo po dužini, a sok od limuna iscijedimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo šećer i pričekamo da se rastopi.
- Nakon 2 minute dodamo prerezane mrkve i pržimo ih sa svih strana 5-6 minuta.
- Zatim dodamo pinjole, sjemenke komorača, promiješamo i pržimo dalje.
- Nakon 3-4 minute mrkve prelijemo balzamičkim octom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 2-3 minute.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo sok od limuna i 100 ml maslinovog ulja, začinimo žličicom šećera, solju i paprom i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- Mrkve i pinjole premjestimo u posudu za posluživanje, prelijemo ih pripremljenim dresingom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept: Votes: 52 Rating: 4.69 You: Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> | |
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
mrkva recepti, karamelizirana mrkva,
Jela koja su danas popularna:
Slatka peciva s grožđicama i šafranom
Votes: 52
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
190 min
Almo Čatlak
File riječne ribe u hrskavoj košuljici od krumpira
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 45
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečeni krumpirići s ljutim umakom - Patatas bravas
Votes: 26
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Krem juha od šparoga
Votes: 30
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Cesarova salata od jaja, kruha i cikorije
Votes: 51
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Puretina s mladim bobom
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Riba kokot kuhana na pari
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Pržena mozzarella na rukoli
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Juneći file na posteljici od pancete s bundevom i sirom
Votes: 61
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Švicarska salata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)