- Almo Čatlak
- 65 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Mliječno varivo s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mliječno varivo s povrćem.
Zvuči neobično, zar ne? A i okus mu je neobičan i to neobično dobar! Možda neobično odličan...hm, ukoliko taj izraz postoji, no kušajte i uvjerite se i sami. U slast!
Upute po koracima:
- Povrće ogulimo i operemo, krumpir narežemo na kriške, korabu na trokutiće, a mrkvu na kolutiće.
- U lonac stavimo krumpir, korabu i mrkvu, posolimo, ulijemo toliko vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 40-ak minuta kuhanja, kad je veći dio vode ispario, u zdjelu s kajmakom ulijemo mlijeko i pjenjačom nježno izmiješamo sastojke.
- Zatim dobivenu mješavinu ulijemo u lonac s povrćem, posipamo sjeckanim peršinom i kuhamo dalje.
- Nakon još 5 minuta kuhanja, lonac maknemo s vatre, na tanjure rasporedimo kuhano povrće, prelijemo ga tekućinom od kuhanja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:65minuta |