Monte torta je kolač za koji vam skoro i ne treba pećnica!
Monte torta – U našem receptu saznajte kako pripremiti monte tortu. – Biskvit: bjelanjak, šećer, brašno, lješnjaci, Krema: mlijeko, šećer, puding (vanilija), gustin, žumanjak, maslac, šećer, lješnjak krema (ili čokolade), nutella, biskvit keksi, šlag, Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti šlag te dodajte brašno i lagano promiješajte. U tepsiju (26 cm promjer) stavite na sitno nasjeckane lješnjake i preko njih rasporedite pripremljenu smjesu. Sve poravnajte i pecite na 180 °C oko 15 minuta. ; Ostavite biskvit da se ohladi, a potom ga premažite kremom od lješnjaka i preko toga složite izlomljene kekse. ; Za kremu, stavite na vatru 800 ml mlijeka i 100 g šećera da provrije. U ostatak mlijeka umutite žumanjke, puding i gustin te sve uspipajte u smjesu s mlijekom i šećerom i miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu smjesu. ; Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte prethodno umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte. ; Podijelite kremu na dva dijela, prvi ostavite da bude kakav je, a u drugi dodajte kremu od lješnjaka ili otopljenu čokoladu. ; Preko izlomljenog keksa rasporedite žutu kremu, a onda čokoladnu. Ukrasite kolač sa šlagom i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći. ; –
Monte torta
Popularnost:
1
2
3
4
5
Votes: 41
Rating: 3.56
You:
Rate this recipe!
U našem receptu saznajte kako pripremiti monte tortu.
Bjelanjke i šećer izmiksajte u čvrsti šlag te dodajte brašno i lagano promiješajte. U tepsiju (26 cm promjer) stavite na sitno nasjeckane lješnjake i preko njih rasporedite pripremljenu smjesu. Sve poravnajte i pecite na 180 °C oko 15 minuta.
Ostavite biskvit da se ohladi, a potom ga premažite kremom od lješnjaka i preko toga složite izlomljene kekse.
Za kremu, stavite na vatru 800 ml mlijeka i 100 g šećera da provrije. U ostatak mlijeka umutite žumanjke, puding i gustin te sve uspipajte u smjesu s mlijekom i šećerom i miješajte na pari dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi. Potom dodajte prethodno umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve dobro izmiksajte.
Podijelite kremu na dva dijela, prvi ostavite da bude kakav je, a u drugi dodajte kremu od lješnjaka ili otopljenu čokoladu.
Preko izlomljenog keksa rasporedite žutu kremu, a onda čokoladnu. Ukrasite kolač sa šlagom i ostavite da se ohladi u hladnjaku preko noći.