Morski pas u umaku od limuna

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Niskokalorično
  • Vrlo jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Morski pas u umaku od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna.

Pečeni odresci morskog psa izvrsni su i bez ikakvih dodataka, no sa ovim umakom oni postaju nešto stvarno posebno. Slatko-kisela aroma umaka pomiješat će se sa ljutim komadićima šarenog papra i u vašim ustima izazvati senzaciju. Obavezno probajte!

Morski pas u umaku od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna. - riba morski pas, limun, jaje (cijelo), žumanjak, škrobno brašno, šećer, voda, ulje, sol, bijeli papar, papar (šareni, u zrnu), Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja. ; Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu. ; Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna. ; Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast. ; Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja.
  2. Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu.
  3. Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna.
  4. Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast.
  5. Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 27
Rating: 4.56
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: