- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Morski pas u umaku od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna.
Pečeni odresci morskog psa izvrsni su i bez ikakvih dodataka, no sa ovim umakom oni postaju nešto stvarno posebno. Slatko-kisela aroma umaka pomiješat će se sa ljutim komadićima šarenog papra i u vašim ustima izazvati senzaciju. Obavezno probajte!
Morski pas u umaku od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna. - riba morski pas, limun, jaje (cijelo), žumanjak, škrobno brašno, šećer, voda, ulje, sol, bijeli papar, papar (šareni, u zrnu), Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja. ; Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu. ; Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna. ; Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast. ; Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- morski pas, 4 odreska
- limun, 1
- jaje, 1 cijelo
- žumanjak, 1
- škrobno brašno, 1 žličica
- šećer, 20 g
- voda, 1 dl
- ulje
- sol
- bijeli papar
- papar šareni, u zrnu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja.
- Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu.
- Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna.
- Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast.
- Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |