- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Morski pas u umaku od limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna. – morski pas, limun, jaje (cijelo), žumanjak, škrobno brašno, šećer, voda, ulje, sol, bijeli papar, papar (šareni, u zrnu), Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja. ; Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu. ; Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna. ; Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast. ; Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.; – Pečeni odresci morskog psa izvrsni su i bez ikakvih dodataka, no sa ovim umakom oni postaju nešto stvarno posebno. Slatko-kisela aroma umaka pomiješat će se sa ljutim komadićima šarenog papra i u vašim ustima izazvati senzaciju. Obavezno probajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Morski pas u umaku od limuna – U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna. – riba morski pas, limun, jaje (cijelo), žumanjak, škrobno brašno, šećer, voda, ulje, sol, bijeli papar, papar (šareni, u zrnu), Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja. ; Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu. ; Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna. ; Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast. ; Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.; -</div>
Morski pas u umaku od limuna
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna.
Pečeni odresci morskog psa izvrsni su i bez ikakvih dodataka, no sa ovim umakom oni postaju nešto stvarno posebno. Slatko-kisela aroma umaka pomiješat će se sa ljutim komadićima šarenog papra i u vašim ustima izazvati senzaciju. Obavezno probajte!
Morski pas u umaku od limuna - U našem video receptu saznajte kako pripremiti morskog psa u umaku od limuna. - riba morski pas, limun, jaje (cijelo), žumanjak, škrobno brašno, šećer, voda, ulje, sol, bijeli papar, papar (šareni, u zrnu), Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja. ; Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu. ; Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna. ; Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast. ; Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.; -
Upute po koracima:
- Očišćene odreske morskog psa začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno te pržimo na malo maslinovog ulja.
- Limun isperemo i osušimo. Njegovu koricu naribamo i stavimo na stranu, a ostatak limuna iscijedimo u zdjelicu.
- Jaja i žumanjke prebacimo u metalnu posudu i dobro ih promiješamo. I dalje miješajući, dodajemo brašno, šećer, vodu, limunov sok i naribanu koricu limuna.
- Kada se umak malo poveže, nastavljamo ga miješati iznad vruće vodene pare dok ne postane pjenast.
- Kod serviranja, odreske prelijemo umakom od limuna i pospemo sa malo šarenog papra u zrnu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 24
Rating: 4.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
U ovom receptu:
umak od limuna,
Jela koja su danas popularna:
Jelenja rebra sa špeclima i džemom od divljih brusnica
Votes: 46
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
160 min
Almo Čatlak
Pečena jetrica s pancetom, jabukom i krumpirom
Votes: 53
Rating: 4.74
You:
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Fina juha s povrćem, tjesteninom i mortadelom
Votes: 48
Rating: 4.73
You:
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Hrskava piletina s mladim lukom i umakom od limuna
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Prepečenac s bananom i cimetom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
10 min
Fina Malinić
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Miješano prženo voće u tempura tijestu
Votes: 53
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Školjkice od lisnatog tijesta s nadjevom od sira i kupusa
Votes: 47
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
50 min
Almo Čatlak
Zapečene tortilje nadjevene špinatom i svježim kravljim sirom
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Juha od krumpira i špinata
Votes: 50
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Tjestenina s mladim bobom i umakom od rajčice
Votes: 25
Rating: 4.72
You:
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)