- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Morski ražnjići s grila s rižom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti morske ražnjiće s grila s rižom. – tuna ((file)), gamberi, kiselo vrhnje, riža, limun, liker s aromom anisa, kopar, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Koricu limuna naribamo, sok iscijedimo, kopar nasjeckamo, a filet tune narežemo na komadiće veličine tri centimetra.
; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo liker, dodamo sjeckani kopar, začinimo solju i paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, dodamo naribanu koricu limuna, mljevenu crvenu papriku, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U posudu stavimo repove gambera i komade tune, prelijemo ih pripremljenom mješavinom začina i ostavimo ih da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju. ; Na drvene ili metalne ražnjiće naizmjence nabadamo marinirano meso tune i repove gambera i stavimo ih peći na gril. Nakon 10-ak minuta pečenja ražnjiće maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu i ocijeđenu rižu, preko nje stavimo ražnjiće, pokapamo ih umakom od vrhnja i kopra, te poslužimo.; – Da ražnjići ne moraju uvijek biti od svinjetine ili teletine možete se uvjeriti gledajući priloženi kratki dokumentarni film u kojem jedan kuhar slaže ukusne ražnjiće od tune i repova gambera.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Morski ražnjići s grila s rižom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti morske ražnjiće s grila s rižom. – file tune, gamberi, kiselo vrhnje, riža, limun, liker s aromom anisa, kopar, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Koricu limuna naribamo, sok iscijedimo, kopar nasjeckamo, a filet tune narežemo na komadiće veličine tri centimetra.
; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo liker, dodamo sjeckani kopar, začinimo solju i paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, dodamo naribanu koricu limuna, mljevenu crvenu papriku, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U posudu stavimo repove gambera i komade tune, prelijemo ih pripremljenom mješavinom začina i ostavimo ih da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju. ; Na drvene ili metalne ražnjiće naizmjence nabadamo marinirano meso tune i repove gambera i stavimo ih peći na gril. Nakon 10-ak minuta pečenja ražnjiće maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu i ocijeđenu rižu, preko nje stavimo ražnjiće, pokapamo ih umakom od vrhnja i kopra, te poslužimo.; -</div>
Morski ražnjići s grila s rižom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti morske ražnjiće s grila s rižom.
Da ražnjići ne moraju uvijek biti od svinjetine ili teletine možete se uvjeriti gledajući priloženi kratki dokumentarni film u kojem jedan kuhar slaže ukusne ražnjiće od tune i repova gambera.
Morski ražnjići s grila s rižom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti morske ražnjiće s grila s rižom. - file tune, gamberi, kiselo vrhnje, riža, limun, liker s aromom anisa, kopar, mljevena crvena paprika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Koricu limuna naribamo, sok iscijedimo, kopar nasjeckamo, a filet tune narežemo na komadiće veličine tri centimetra.
; U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo liker, dodamo sjeckani kopar, začinimo solju i paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, dodamo naribanu koricu limuna, mljevenu crvenu papriku, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; U posudu stavimo repove gambera i komade tune, prelijemo ih pripremljenom mješavinom začina i ostavimo ih da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju. ; Na drvene ili metalne ražnjiće naizmjence nabadamo marinirano meso tune i repove gambera i stavimo ih peći na gril. Nakon 10-ak minuta pečenja ražnjiće maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu i ocijeđenu rižu, preko nje stavimo ražnjiće, pokapamo ih umakom od vrhnja i kopra, te poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Koricu limuna naribamo, sok iscijedimo, kopar nasjeckamo, a filet tune narežemo na komadiće veličine tri centimetra.
- U zdjelicu s kiselim vrhnjem ulijemo liker, dodamo sjeckani kopar, začinimo solju i paprom, promiješamo i stavimo na stranu.
- U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml maslinovog ulja, limunov sok, dodamo naribanu koricu limuna, mljevenu crvenu papriku, posolimo i pjenjačom izmiješamo sastojke.
- U posudu stavimo repove gambera i komade tune, prelijemo ih pripremljenom mješavinom začina i ostavimo ih da se mariniraju 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju.
- Na drvene ili metalne ražnjiće naizmjence nabadamo marinirano meso tune i repove gambera i stavimo ih peći na gril. Nakon 10-ak minuta pečenja ražnjiće maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo kuhanu i ocijeđenu rižu, preko nje stavimo ražnjiće, pokapamo ih umakom od vrhnja i kopra, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.76
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|