- Almo Čatlak
- 160 min
- 10 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem.
Nemojte se prestrašiti pomalo neobične kombinacije bijele čokolade i maslinovog ulja – to je najnoviji kulinarski trend pred kojim su se poklonili i najveći gastro-gurui svjetske scene. Oživite i Vi gastronomsku čaroliju u vlastitoj kuhinji!
Mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem. - bijela čokolada, rakija (voćne (tropice od malvazije)), maslinovo ulje (ekstra djevičanskog (blagog)), slatko vrhnje (za šlag životinjskog porijekla), slatko vrhnje (za šlag biljnog porijekla), šećer u prahu, kakao (u prahu), menta (za dekoraciju), sol, U zdjelu iznad pare natrgamo bijelu čokoladu, te stalno miješajući kuhačom pričekamo da se otopi. ; Zatim ugasimo vatru, ulijemo rakiju i maslinovo ulje, dodamo sol i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu ulijemo oba slatka vrhnja i ručnim mikserom istučemo čvrsti šlag. ; Zatim lopaticom uzmemo 1/3 šlaga i dobro ga umiješamo u zdjelu s čokoladnom smjesom. Potom lopaticom zagrabimo još jednu trećinu šlaga ali njega sada nježno (rahlo) umiješamo u čokoladnu smjesu. Isto ponovimo s preostalim šlagom kako bi dobili rahlu kremu. ; Dobivenu kremu ostavimo u zdjeli u kojoj smo je pripremali, te je poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. ; Prije posluživanja u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo kakao i šećer u prahu, te dobro izmiješamo sastojke. ; Na sredinu tanjura položimo po jednu kuglicu moussea, uokolo pokapamo mješavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu moussea posipamo kakaom u prahu, sve zajedno ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijela čokolada, 200 g
- rakija, 30 ml voćne (tropice od malvazije)
- maslinovo ulje, 50 ml ekstra djevičanskog (blagog)
- slatko vrhnje, 100 ml za šlag životinjskog porijekla
- slatko vrhnje, 100 ml za šlag biljnog porijekla
- šećer u prahu, 1 žlica
- kakao u prahu
- menta za dekoraciju
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu iznad pare natrgamo bijelu čokoladu, te stalno miješajući kuhačom pričekamo da se otopi.
- Zatim ugasimo vatru, ulijemo rakiju i maslinovo ulje, dodamo sol i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te stavimo na stranu.
- U zasebnu zdjelu ulijemo oba slatka vrhnja i ručnim mikserom istučemo čvrsti šlag.
- Zatim lopaticom uzmemo 1/3 šlaga i dobro ga umiješamo u zdjelu s čokoladnom smjesom. Potom lopaticom zagrabimo još jednu trećinu šlaga ali njega sada nježno (rahlo) umiješamo u čokoladnu smjesu. Isto ponovimo s preostalim šlagom kako bi dobili rahlu kremu.
- Dobivenu kremu ostavimo u zdjeli u kojoj smo je pripremali, te je poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati.
- Prije posluživanja u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo kakao i šećer u prahu, te dobro izmiješamo sastojke.
- Na sredinu tanjura položimo po jednu kuglicu moussea, uokolo pokapamo mješavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu moussea posipamo kakaom u prahu, sve zajedno ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:160minuta |