Mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem

 • 160 min
 • 10 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Sadrži mlijeko, nema mesa
Mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem.

Nemojte se prestrašiti pomalo neobične kombinacije bijele čokolade i maslinovog ulja – to je najnoviji kulinarski trend pred kojim su se poklonili i najveći gastro-gurui svjetske scene. Oživite i Vi gastronomsku čaroliju u vlastitoj kuhinji!

Mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti mousse od bijele čokolade s maslinovim uljem. - bijela čokolada, rakija (voćne (tropice od malvazije)), maslinovo ulje (ekstra djevičanskog (blagog)), slatko vrhnje (za šlag životinjskog porijekla), slatko vrhnje (za šlag biljnog porijekla), šećer u prahu, kakao (u prahu), menta (za dekoraciju), sol, U zdjelu iznad pare natrgamo bijelu čokoladu, te stalno miješajući kuhačom pričekamo da se otopi. ; Zatim ugasimo vatru, ulijemo rakiju i maslinovo ulje, dodamo sol i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te stavimo na stranu. ; U zasebnu zdjelu ulijemo oba slatka vrhnja i ručnim mikserom istučemo čvrsti šlag. ; Zatim lopaticom uzmemo 1/3 šlaga i dobro ga umiješamo u zdjelu s čokoladnom smjesom. Potom lopaticom zagrabimo još jednu trećinu šlaga ali njega sada nježno (rahlo) umiješamo u čokoladnu smjesu. Isto ponovimo s preostalim šlagom kako bi dobili rahlu kremu. ; Dobivenu kremu ostavimo u zdjeli u kojoj smo je pripremali, te je poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. ; Prije posluživanja u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo kakao i šećer u prahu, te dobro izmiješamo sastojke. ; Na sredinu tanjura položimo po jednu kuglicu moussea, uokolo pokapamo mješavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu moussea posipamo kakaom u prahu, sve zajedno ukrasimo listićem mente i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu iznad pare natrgamo bijelu čokoladu, te stalno miješajući kuhačom pričekamo da se otopi.
 2. Zatim ugasimo vatru, ulijemo rakiju i maslinovo ulje, dodamo sol i sve zajedno izmiješamo u jednoličnu smjesu, te stavimo na stranu.
 3. U zasebnu zdjelu ulijemo oba slatka vrhnja i ručnim mikserom istučemo čvrsti šlag.
 4. Zatim lopaticom uzmemo 1/3 šlaga i dobro ga umiješamo u zdjelu s čokoladnom smjesom. Potom lopaticom zagrabimo još jednu trećinu šlaga ali njega sada nježno (rahlo) umiješamo u čokoladnu smjesu. Isto ponovimo s preostalim šlagom kako bi dobili rahlu kremu.
 5. Dobivenu kremu ostavimo u zdjeli u kojoj smo je pripremali, te je poklopimo i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati.
 6. Prije posluživanja u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje, dodamo kakao i šećer u prahu, te dobro izmiješamo sastojke.
 7. Na sredinu tanjura položimo po jednu kuglicu moussea, uokolo pokapamo mješavinom maslinovog ulja i šećera u prahu, zatim kuglicu moussea posipamo kakaom u prahu, sve zajedno ukrasimo listićem mente i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 26
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:160minuta

Najnovije zanimljivosti: