- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Mousse od rizlinga
Saznajte kako pripremiti mousse od rizlinga u našem video receptu.
Ovaj čudnovati desert nije za svačiji okus: sladak je, no ima relativno izraženu kiselkastu aromu rizlinga. Ako ste ljubitelj bijelog vina, obavezno ga probajte!
Mousse od rizlinga - Saznajte kako pripremiti mousse od rizlinga u našem video receptu. - bijelo vino (rizlinga), želatina, šećer u prahu, puding (od vanilije), jaje, slatko vrhnje (za šlag), čokoladne mrvice, Listić želatine namočimo u mlakoj vodi po uputama na pakiranju.; U zdjelicu odvojimo bjelanjak, te od njega istučemo čvrsti snijeg. ; Po uputama na pakiranju skuhamo puding od vanilije tako da umjesto mlijeka stavimo bijelo vino i dodamo šećer u prahu. ; Gotov puding maknemo s vatre, dodamo omekšali i ocijeđeni listić želatine, te ga miješajući hladimo da se na površini ne stvori kožica. ; Kada se puding ohladio, nježno umiješamo snijeg od bjelanjka, prelijemo u prikladne čaše (porcije) i stavimo u hladnjak, na nekoliko sati, da se stvrdne. ; Prije posluživanja, mousse od rizlinga, ukrasimo šlagom i čokoladnim mrvicama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bijelo vino, 500 ml rizlinga
- želatina, 1 listić
- šećer u prahu, 120 g
- puding, 1 vrećica od vanilije
- jaje, 1
- slatko vrhnje, 200 ml za šlag
- čokoladne mrvice, 1 žlica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listić želatine namočimo u mlakoj vodi po uputama na pakiranju.
- U zdjelicu odvojimo bjelanjak, te od njega istučemo čvrsti snijeg.
- Po uputama na pakiranju skuhamo puding od vanilije tako da umjesto mlijeka stavimo bijelo vino i dodamo šećer u prahu.
- Gotov puding maknemo s vatre, dodamo omekšali i ocijeđeni listić želatine, te ga miješajući hladimo da se na površini ne stvori kožica.
- Kada se puding ohladio, nježno umiješamo snijeg od bjelanjka, prelijemo u prikladne čaše (porcije) i stavimo u hladnjak, na nekoliko sati, da se stvrdne.
- Prije posluživanja, mousse od rizlinga, ukrasimo šlagom i čokoladnim mrvicama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |