Mousse od rizlinga

  • 30 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži jaja i mlijeko
Mousse od rizlinga
Saznajte kako pripremiti mousse od rizlinga u našem video receptu.

Ovaj čudnovati desert nije za svačiji okus: sladak je, no ima relativno izraženu kiselkastu aromu rizlinga. Ako ste ljubitelj bijelog vina, obavezno ga probajte!

Mousse od rizlinga - Saznajte kako pripremiti mousse od rizlinga u našem video receptu. - bijelo vino (rizlinga), želatina, šećer u prahu, puding (od vanilije), jaje, slatko vrhnje (za šlag), čokoladne mrvice, Listić želatine namočimo u mlakoj vodi po uputama na pakiranju.; U zdjelicu odvojimo bjelanjak, te od njega istučemo čvrsti snijeg. ; Po uputama na pakiranju skuhamo puding od vanilije tako da umjesto mlijeka stavimo bijelo vino i dodamo šećer u prahu. ; Gotov puding maknemo s vatre, dodamo omekšali i ocijeđeni listić želatine, te ga miješajući hladimo da se na površini ne stvori kožica. ; Kada se puding ohladio, nježno umiješamo snijeg od bjelanjka, prelijemo u prikladne čaše (porcije) i stavimo u hladnjak, na nekoliko sati, da se stvrdne. ; Prije posluživanja, mousse od rizlinga, ukrasimo šlagom i čokoladnim mrvicama.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Listić želatine namočimo u mlakoj vodi po uputama na pakiranju.
  2. U zdjelicu odvojimo bjelanjak, te od njega istučemo čvrsti snijeg.
  3. Po uputama na pakiranju skuhamo puding od vanilije tako da umjesto mlijeka stavimo bijelo vino i dodamo šećer u prahu.
  4. Gotov puding maknemo s vatre, dodamo omekšali i ocijeđeni listić želatine, te ga miješajući hladimo da se na površini ne stvori kožica.
  5. Kada se puding ohladio, nježno umiješamo snijeg od bjelanjka, prelijemo u prikladne čaše (porcije) i stavimo u hladnjak, na nekoliko sati, da se stvrdne.
  6. Prije posluživanja, mousse od rizlinga, ukrasimo šlagom i čokoladnim mrvicama.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: