Munchmallow

 • 50 min
 • 6 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Ima jaja, nema mesa
Munchmallow
Saznajte kako pripremiti munchmallow u našem video receptu.

Pitate se kako obradovati najmlađe u ovo pokladno vrijeme? Osim što će im oči zasjati pri pogledu na kostime i maske koje ih čekaju, dopast će im se sigurno i ova naša verzija Munchmallowa!

Munchmallow - Saznajte kako pripremiti munchmallow u našem video receptu. - želatina (mljevene), šećer, grožđani šećer, aroma vanilije, čokolada (za preljeve), biskvit keksi (okruglih (promjera po prilici 6 cm)), sol, Prije svega u zdjelu stavimo mrvljenu želatinu, ulijemo 120 ml hladne vode i ostavimo da nabubri. ; U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml hladne vode, dodamo šećer, grožđani šećer i kada zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, odnosno dok smjesa ne dosegne temperaturu po prilici 115°C, što možemo izmjeriti za to prikladnim termometrom. ; Ukoliko ne posjedujete termometar onda napravite slijedeću probu: nakon desetak minuta vrenja u sirup okomito uronimo žličicu, podignemo je iz sirupa i s nje, na jabučicu kažiprsta, kapnemo kap sirupa, te palcem iste ruke opipamo tvrdoću (trebali bi postići prvu fazu saturacije, odnosno zasićenosti, što znači da sirup treba zadržati oblik kapljice koja na pritisak mora biti mekana). ; Kada smo dobili željeni sirup, posudu skinemo s vatre, električnu pjenjaču pokrenemo u prvu brzinu, te u zdjelu s nabubrenom želatinom polagano uz stjenku posude ulijemo dobiveni sirup i dodamo prstohvat soli. ; Zatim mikseru povećamo brzinu na najjače i miksamo 15-ak minuta kako bi dobili gustu prozračnu pjenastu kremu (ne dulje jer će krema biti previše gusta). Minutu prije kraja u smjesu dodamo aromu vanilije i miksamo dalje. ; Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i pomoću nje smjesu nanosimo na biskvit kekse, polagano u krug izvana prema unutra, koliko je potrebno. ; Svaki biskvit s nadjevenom stranom umočimo u čokoladu koju smo otopili iznad pare ili na vrlo slaboj vatri stalno miješajući i složimo ih na tanjur za posluživanje.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega u zdjelu stavimo mrvljenu želatinu, ulijemo 120 ml hladne vode i ostavimo da nabubri.
 2. U lonac iznad vatre ulijemo 150 ml hladne vode, dodamo šećer, grožđani šećer i kada zavrije kuhamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, odnosno dok smjesa ne dosegne temperaturu po prilici 115°C, što možemo izmjeriti za to prikladnim termometrom.
 3. Ukoliko ne posjedujete termometar onda napravite slijedeću probu: nakon desetak minuta vrenja u sirup okomito uronimo žličicu, podignemo je iz sirupa i s nje, na jabučicu kažiprsta, kapnemo kap sirupa, te palcem iste ruke opipamo tvrdoću (trebali bi postići prvu fazu saturacije, odnosno zasićenosti, što znači da sirup treba zadržati oblik kapljice koja na pritisak mora biti mekana).
 4. Kada smo dobili željeni sirup, posudu skinemo s vatre, električnu pjenjaču pokrenemo u prvu brzinu, te u zdjelu s nabubrenom želatinom polagano uz stjenku posude ulijemo dobiveni sirup i dodamo prstohvat soli.
 5. Zatim mikseru povećamo brzinu na najjače i miksamo 15-ak minuta kako bi dobili gustu prozračnu pjenastu kremu (ne dulje jer će krema biti previše gusta). Minutu prije kraja u smjesu dodamo aromu vanilije i miksamo dalje.
 6. Dobivenu smjesu premjestimo u vrećicu za istiskivanje i pomoću nje smjesu nanosimo na biskvit kekse, polagano u krug izvana prema unutra, koliko je potrebno.
 7. Svaki biskvit s nadjevenom stranom umočimo u čokoladu koju smo otopili iznad pare ili na vrlo slaboj vatri stalno miješajući i složimo ih na tanjur za posluživanje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 28
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:50minuta

Najnovije zanimljivosti: