- Almo Čatlak
- 75 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Musaka od kiselog kupusa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku od kiselog kupusa.
Ako nemate volju pripremati originalnu musaku, za koju stvarno trebate imati strpljenja i vremena, onda biste svakako mogli probati ovu verziju tog poznatog jela. Kiseli kupus, meso, riža -- moglo bi se reći da pomalo podsjeća na veliku, razvaljanu sarmu! Osim toga, već i ptice na grani znaju koliko je kiseli kupus zdrav i prepun vitamina!
Musaka od kiselog kupusa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku od kiselog kupusa. - junetina, svinjetina, luk, slanina, kiseli kupus, riža, koncentrat rajčice, lovorov list, mlijeko, temeljac mesne juhe, jaje, ulje, sol i papar, U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljevenu junetinu i svinjetinu i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina. ; Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom, koncentratom rajčice i lovorovim listom. ; Na dno vatrostalne posude stavimo polovicu kiselog kupusa, narezanog na rezance, rasporedimo ga, prekrijemo mljevenim mesom i preostalim narezanim kupusom. ; U zdjeli pomiješamo mlijeko, jaja i mesni temeljac, te dobivenom smjesom prelijemo musaku.; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- junetina, 250 g
- svinjetina, 250 g
- luk, 1 glavica
- slanina, 100 g
- kiseli kupus, 750 g
- riža, 80 g
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- lovorov list, 1
- mlijeko, 150 ml
- temeljac mesne juhe, 150 ml
- jaje, 1
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljevenu junetinu i svinjetinu i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina.
- Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom, koncentratom rajčice i lovorovim listom.
- Na dno vatrostalne posude stavimo polovicu kiselog kupusa, narezanog na rezance, rasporedimo ga, prekrijemo mljevenim mesom i preostalim narezanim kupusom.
- U zdjeli pomiješamo mlijeko, jaja i mesni temeljac, te dobivenom smjesom prelijemo musaku.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |