- Almo Čatlak
- 75 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Musaka od mljevenog mesa sa slaninom i kiselim kupusom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku sa slaninom i kiselim kupusom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mljeveno meso, 500 g
- luk, 1 glavica
- slanina, 100 g
- kiseli kupus, 750 g
- riža, 80 g
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- mlijeko, 150 ml
- mesni temeljac, 150 ml
- jaje, 1 komad
- mediteranska mješavina začina
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk i sjeckanu slaninu dok luk ne omekša. Zatim dodamo mljeveno meso i dalje pržimo stalno miješajući dok meso ne postane zrnasto i ne ispari sva tekućina.
- Potom dodamo opranu rižu, kratko pirjamo, te sve zajedno začinimo, solju, paprom i koncentratom rajčice.
- Kiseli kupus slažemo na dno vatrostalne posude. Preko njega stavimo mljeveno meso s ostalim sastojcima i prekrijemo ostalom polovicom kiselog kupusa.
- U čistu zdjelicu ulijemo mlijeko, dodamo juhu, razbijemo jedno cijelo jaje, sastojke malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i izmiješamo pjenjačom. Dobivenu mjesavinu prebacimo preko kupusa i mljevenog mesa. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, po prilici 40-ak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |