Musaka s junetinom i mini rajčicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku s junetinom i mini rajčicama. – patlidžan, mljevena junetina, mediteranska mješavina začina, češnjak, origano, jogurt, krumpir ((kuhani)), jaje, parmezan ((naribani)), rajčica ((sjeckana)), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar ((svježe mljeveni)), Na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C stavimo cijeli patlidžan da se peče 30-tak minuta dok ne pripremimo ostale sastojke. ; U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja na koje dodamo mljeveno meso. Kad je meso postalo zrnato i kad ispari tekućina u tavu dodamo na listiće rezani češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina te smanjimo vatru. ; Mini rajčice prepolovimo i stavimo preko mesa i sve zajedno promiješamo. ; Nakon 30 minuta patlidžan izvadimo iz pećnice i pustimo da se malo ohladi. Ohlađeni patlidžan i kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške. ; Na dno vatrostalne posude ulijemo malo ulja na koje slažemo ploške krumpira, preko krumpira stavimo polovicu mljevenog mesa kojeg ravnomjerno rasporedimo. ; Zatim preko mesa slažemo ploške patlidžana, sve prelijemo s malo maslinovog ulja te prekrijemo s preostalim ploškama krumpira i mljevenog mesa. ; U čisti tanjur razbijemo dva cijela jaja dodamo malo sušenog origana, jogurt, sastojke posolimo, popaprimo i umutimo. ; Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojka u vatrostalnoj posudi i na vrh poslažemo nekoliko mini rajčica te posipamo svježe mljevenih parmezanom. ; Musaku stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C , 25 minuta.
; –
Musaka s junetinom i mini rajčicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti musaku s junetinom i mini rajčicama.
Na rešetku u pećnicu zagrijanu na 200°C stavimo cijeli patlidžan da se peče 30-tak minuta dok ne pripremimo ostale sastojke.
U tavu iznad vatre ulijemo malo ulja na koje dodamo mljeveno meso. Kad je meso postalo zrnato i kad ispari tekućina u tavu dodamo na listiće rezani češnjak, začinimo mješavinom mediteranskih začina te smanjimo vatru.
Mini rajčice prepolovimo i stavimo preko mesa i sve zajedno promiješamo.
Nakon 30 minuta patlidžan izvadimo iz pećnice i pustimo da se malo ohladi. Ohlađeni patlidžan i kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške.
Na dno vatrostalne posude ulijemo malo ulja na koje slažemo ploške krumpira, preko krumpira stavimo polovicu mljevenog mesa kojeg ravnomjerno rasporedimo.
Zatim preko mesa slažemo ploške patlidžana, sve prelijemo s malo maslinovog ulja te prekrijemo s preostalim ploškama krumpira i mljevenog mesa.
U čisti tanjur razbijemo dva cijela jaja dodamo malo sušenog origana, jogurt, sastojke posolimo, popaprimo i umutimo.
Dobivenu mješavinu prelijemo preko sastojka u vatrostalnoj posudi i na vrh poslažemo nekoliko mini rajčica te posipamo svježe mljevenih parmezanom.
Musaku stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C , 25 minuta.