Muzgavci na brudet

 • 60 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Muzgavci na brudet
U našem video receptu saznajte kako pripremiti specijalitet muzgavci na brudet.

Ako želite pripremiti fino morsko jelo, ali da pri tome ne potrošite puno novca, ovaj recept bi vas mogao razveseliti. Muzgavci su dosta jeftiniji od nekih drugih sličnih glavonožaca, a ako se dovoljno dugo kuhaju, i njihovo meso postaje mekano i ukusno. Kao prilog ovom brudetu serviramo pouzdanog prijatelja morskih jela: palentu.

Muzgavci na brudet - U našem video receptu saznajte kako pripremiti specijalitet muzgavci na brudet. - muzgavci, češnjak, luk (mala), peršin (sjeckani), paprika (svježa crvena), paprika (svježa zelena), rajčice pelati (mala), bijelo vino, maslinovo ulje, sol i papar, U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, očišćene muzgavce, češnjak narezan na tanke listiće, luk, svježe sjeckani peršin, na kockice narezanu svježu crvenu i zelenu papriku, pelati rajčicu, podlijemo s 2 dl bijelog vina, stavimo na vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok muzgavci ne omekšaju. ; U lonac dodamo 0,5 dl bijelog vina, dvije žlice maslaca te pustimo da kratko prokuha. ; Zatim dodamo rižu te uz postepeno miješanje dodajemo mesni temeljac. U kuhanu rižu dodamo preostalo maslac te dosolimo po želji. ; Rižu prebacimo u čaše ili oblike po želji, ostavimo da se sastojci malo povežu pa je iskrenemo na tanjure na koje smo poslužili muzgavce na brudet.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U lonac sa debelim dnom stavimo maslinovo ulje, očišćene muzgavce, češnjak narezan na tanke listiće, luk, svježe sjeckani peršin, na kockice narezanu svježu crvenu i zelenu papriku, pelati rajčicu, podlijemo s 2 dl bijelog vina, stavimo na vatru, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri dok muzgavci ne omekšaju.
 2. U lonac dodamo 0,5 dl bijelog vina, dvije žlice maslaca te pustimo da kratko prokuha.
 3. Zatim dodamo rižu te uz postepeno miješanje dodajemo mesni temeljac. U kuhanu rižu dodamo preostalo maslac te dosolimo po želji.
 4. Rižu prebacimo u čaše ili oblike po želji, ostavimo da se sastojci malo povežu pa je iskrenemo na tanjure na koje smo poslužili muzgavce na brudet.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 31
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: