- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Nabujak od mahuna i šampinjona
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mahuna i šampinjona.
Šampinjoni su se pomalo uvukli u svakodnevnu kuhinju i sve ih češće nalazimo u mnogobrojnim jelima. Vjerujemo da nećete imati ništa protiv jednog ukusnog nabujka od nekoliko vrsta povrća u kojem se u glavnim ulogama pojavljuju upravo šampinjoni i kraljice ljetne sezone – mahune.
Nabujak od mahuna i šampinjona - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od mahuna i šampinjona. - mahune (iz konzerve), šampinjoni, pileći temeljac, slatko vrhnje, luk, brašno (namjenskog), krušne mrvice, maslac, češnjak, muškatni oraščić, ulje, sol i papar, Prije svega očistimo luk i narežemo ga na tanke kolutiće. U prikladnu plitku posudu stavimo brašno i krušne mrvice, izmiješamo sastojke te u dobivenu mješavinu uvaljamo kolute luka i otresemo višak brašna. ; Ovako pripremljen luk stavimo pržiti u tavu bez masnoće često ga okrečući. ; U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo očišćene i na šestine narezane šampinjone, te ih pirjamo dok ne ispari tekućina što će ih ispustiti. ; Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak, malo muškatnog oraščića, prosijemo brašno i sve zajedno pržimo polako miješajući dok brašno ne dobije boju. ; Potom ulijemo pileću juhu, slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati. ; Zatim u umak umiješamo trećinu prženog luka i ocijeđene mahune iz konzerve te tavu maknemo s vatre. ; Po dnu vatrostalne posude ulijemo malo ulja, dodamo pripremljene mahune i šampinjone, malo rasporedimo, prekrijemo preostalim prženim lukom, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 15 minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- mahune, 400 g iz konzerve
- šampinjoni, 350 g
- pileći temeljac, 250 ml
- slatko vrhnje, 200 ml
- luk, 3 glavice
- brašno, 50 g namjenskog
- krušne mrvice, 1 žlica
- maslac, 25 g
- češnjak, 2 režnja
- muškatni oraščić
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega očistimo luk i narežemo ga na tanke kolutiće. U prikladnu plitku posudu stavimo brašno i krušne mrvice, izmiješamo sastojke te u dobivenu mješavinu uvaljamo kolute luka i otresemo višak brašna.
- Ovako pripremljen luk stavimo pržiti u tavu bez masnoće često ga okrečući.
- U zasebnoj tavi rastopimo maslac, dodamo očišćene i na šestine narezane šampinjone, te ih pirjamo dok ne ispari tekućina što će ih ispustiti.
- Zatim u tavu dodamo protisnuti češnjak, malo muškatnog oraščića, prosijemo brašno i sve zajedno pržimo polako miješajući dok brašno ne dobije boju.
- Potom ulijemo pileću juhu, slatko vrhnje, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i pričekamo da se umak počne zgušnjavati.
- Zatim u umak umiješamo trećinu prženog luka i ocijeđene mahune iz konzerve te tavu maknemo s vatre.
- Po dnu vatrostalne posude ulijemo malo ulja, dodamo pripremljene mahune i šampinjone, malo rasporedimo, prekrijemo preostalim prženim lukom, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici 15 minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |