Nabujak od oraha s kruškama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od oraha s kruškama. – kruška, bijelo vino (suhog), šećer, limun, cimet, maslac, piškote, kava (crne, kuhane), rakija (vilijamovke), jaje, mlijeko, vrhnje za šlag, puding (od vanilije), orasi (mljevenih), smeđi šećer, šećer u prahu (za posipavanje), Kruškama odvojimo peteljke, izvadimo srednji dio s košticama i ogulimo ih, limunov sok iscijedimo, žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a piškote previlno rasporedimo po dnu, maslacem namazane, vatrostalne posude. ; U lonac iznad vatre ulijemo bijelo vino i limunov sok, dodamo korice cimeta, 40 g šećera, kruške, poklopimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri. ; Zatim u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i vrhnje za šlag, dodamo 50 g šećera, prašak za puding, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i prije nego zavri, postupno umiješamo žumanjke i miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo smjesu poput pudinga. ; Nakon 5-6 minuta smjesu poput pudinga maknemo s vatre, a od bjelanjaka i preostalog šećera istučemo tvrdi snijeg. ; U posudu s pudingom dodamo mljevene orahe i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom umiješamo 1/3 snijega, a zatim nježno umiješamo preostali snijeg. ; Mješavinom crne kave i rakije natopimo piškote, prelijemo ih mješavinom pudinga, oraha i snijega, rasporedimo kuhane kruške, pazeći da malo vire iz smjese, posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta. ; Nabujak posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; – Nabujci su proizvod francuskih dvorskih kuhara iz 18. stoljeća. Francuski naziv za nabujak je sufle, a mogu biti slani ili slatki, od voća, povrća, ribe, peradi i mesa. Ovaj smo put za vas pripremili neobično ukusan nabujak s kruškama. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nabujak od oraha s kruškama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od oraha s kruškama. – kruška, bijelo vino (suhog), šećer, limun, cimet, maslac, piškote, kava (crne, kuhane), rakija (vilijamovke), jaje, mlijeko, vrhnje za šlag, puding (od vanilije), orasi (mljevenih), smeđi šećer, šećer u prahu (za posipavanje), Kruškama odvojimo peteljke, izvadimo srednji dio s košticama i ogulimo ih, limunov sok iscijedimo, žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a piškote previlno rasporedimo po dnu, maslacem namazane, vatrostalne posude. ; U lonac iznad vatre ulijemo bijelo vino i limunov sok, dodamo korice cimeta, 40 g šećera, kruške, poklopimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri. ; Zatim u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i vrhnje za šlag, dodamo 50 g šećera, prašak za puding, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i prije nego zavri, postupno umiješamo žumanjke i miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo smjesu poput pudinga. ; Nakon 5-6 minuta smjesu poput pudinga maknemo s vatre, a od bjelanjaka i preostalog šećera istučemo tvrdi snijeg. ; U posudu s pudingom dodamo mljevene orahe i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom umiješamo 1/3 snijega, a zatim nježno umiješamo preostali snijeg. ; Mješavinom crne kave i rakije natopimo piškote, prelijemo ih mješavinom pudinga, oraha i snijega, rasporedimo kuhane kruške, pazeći da malo vire iz smjese, posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta. ; Nabujak posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Nabujak od oraha s kruškama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od oraha s kruškama.
Nabujci su proizvod francuskih dvorskih kuhara iz 18. stoljeća. Francuski naziv za nabujak je sufle, a mogu biti slani ili slatki, od voća, povrća, ribe, peradi i mesa. Ovaj smo put za vas pripremili neobično ukusan nabujak s kruškama. Dobar tek!
Nabujak od oraha s kruškama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od oraha s kruškama. - kruška, bijelo vino (suhog), šećer, limun, cimet, maslac, piškote, kava (crne, kuhane), rakija (vilijamovke), jaje, mlijeko, vrhnje za šlag, puding (od vanilije), orasi (mljevenih), smeđi šećer, šećer u prahu (za posipavanje), Kruškama odvojimo peteljke, izvadimo srednji dio s košticama i ogulimo ih, limunov sok iscijedimo, žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a piškote previlno rasporedimo po dnu, maslacem namazane, vatrostalne posude. ; U lonac iznad vatre ulijemo bijelo vino i limunov sok, dodamo korice cimeta, 40 g šećera, kruške, poklopimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri. ; Zatim u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i vrhnje za šlag, dodamo 50 g šećera, prašak za puding, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i prije nego zavri, postupno umiješamo žumanjke i miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo smjesu poput pudinga. ; Nakon 5-6 minuta smjesu poput pudinga maknemo s vatre, a od bjelanjaka i preostalog šećera istučemo tvrdi snijeg. ; U posudu s pudingom dodamo mljevene orahe i dobro izmiješamo sastojke. ; Potom umiješamo 1/3 snijega, a zatim nježno umiješamo preostali snijeg. ; Mješavinom crne kave i rakije natopimo piškote, prelijemo ih mješavinom pudinga, oraha i snijega, rasporedimo kuhane kruške, pazeći da malo vire iz smjese, posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta. ; Nabujak posipamo šećerom u prahu i poslužimo.
; -
Kruškama odvojimo peteljke, izvadimo srednji dio s košticama i ogulimo ih, limunov sok iscijedimo, žumanjke odvojimo od bjelanjaka, a piškote previlno rasporedimo po dnu, maslacem namazane, vatrostalne posude.
U lonac iznad vatre ulijemo bijelo vino i limunov sok, dodamo korice cimeta, 40 g šećera, kruške, poklopimo i kad zavri kuhamo 10-ak minuta na srednje jakoj vatri.
Zatim u drugi lonac iznad vatre ulijemo mlijeko i vrhnje za šlag, dodamo 50 g šećera, prašak za puding, sastojke dobro izmiješamo pjenjačom i prije nego zavri, postupno umiješamo žumanjke i miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo smjesu poput pudinga.
Nakon 5-6 minuta smjesu poput pudinga maknemo s vatre, a od bjelanjaka i preostalog šećera istučemo tvrdi snijeg.
U posudu s pudingom dodamo mljevene orahe i dobro izmiješamo sastojke.
Potom umiješamo 1/3 snijega, a zatim nježno umiješamo preostali snijeg.
Mješavinom crne kave i rakije natopimo piškote, prelijemo ih mješavinom pudinga, oraha i snijega, rasporedimo kuhane kruške, pazeći da malo vire iz smjese, posipamo smeđim šećerom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 45 minuta.