- Tomislav Špiček
- 75 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Nabujak od riže s jabukama i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od riže s jabukama i grožđicama.
Jabuke, grožđice, bademi i med uronjeni u finu rižu okrugla zrna, slasna su i neodoljiva kombinacija. Onaj tko misli da ovako zdrava slastica nema toliko okusa kao neki "masniji" desert, potpuno je u krivu. Usudite se, probajte, i vidjet ćete!
Nabujak od riže s jabukama i grožđicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od riže s jabukama i grožđicama. - riža (okruglog zrna), jabuke (kisele), grožðice, med, brašno, maslac, jaje, bademi (listići), sol, Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta. ; Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom. ; Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.; Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom. ; Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo prethodno namazali maslacem. ; Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom. ; Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180°C oko 40 minuta.; -
Upute po koracima:
- Opranu i ocijeđenu rižu stavimo kuhati u litru slane i provrele vode te lagano kuhamo 15 minuta.
- Tako kuhanu rižu ocijedimo i isperemo hladnom vodom.
- Jabuke ogulimo, očistimo i naribamo.
- Jaja razmutimo brašnom i pomiješamo s naribanim jabukama, grožđicama, maslacem, medom, bademima i rižom.
- Smjesu od riže stavimo u dubok vatrostalan kalup koji smo prethodno namazali maslacem.
- Preko smjese posložimo ostatak listića maslaca i posipamo šećerom.
- Pečemo u pećnici, na donjoj razini, na 180°C oko 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |