- Almo Čatlak
 - 60 min
 - 6 porcije
 - Vrlo kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Nabujak od tjestenine i kelja    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja.    
        Nabujci su vrsta jela s kojima možemo izraziti beskrajnu kulinarsku kreativnost, a jedino je pravilo da budu ukusni. Upravo je takav slučaj i s ovim nabujkom, pa predlažemo da ga i pogledate.
Nabujak od tjestenine i kelja - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak od tjestenine i kelja. - tjestenina (penne), kelj, jaje, mrkva, povrtni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, maslac, luk, šećer, mješavina mediteranskih trava, peršin (sjeckani), sir ementaler, maslinovo ulje, sol i papar, U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. ; Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri. ; Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu. ; U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja. ; Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - tjestenina, 300 g penne
 - kelj, 1/2 glavice
 - jaja, 6
 - mrkva, 2
 - povrtni temeljac, 200 ml
 - mlijeko, 200 ml
 - vrhnje za kuhanje, 100 ml
 - maslac, 50 g
 - luk, 1 glavica
 - šećer, 1 žličica
 - mješavina mediteranskih trava, 1/2 žličice
 - peršin, 1 žlica sjeckani
 - sir ementaler, 100 g
 - maslinovo ulje
 - sol i papar
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
 - U tavu, na ugrijani maslac, dodamo luk narezan na trakice, mrkvu narezanu na tanke prutiće i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša.
 - Zatim povrće posolimo, dodamo šećer, mediteransku mješavinu začina, ulijemo povrtnu juhu i kuhamo na laganoj vatri.
 - Kada je polovica tekućine isparila, povrće začinimo paprom i maknemo s vatre. Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu premjestimo u zdjelu, dodamo narezani kelj, prelijemo s malo maslinovog ulja, promiješamo sastojke i sve premjestimo u vatrostalnu posudu.
 - U tavu, na ohlađeno povrće, ulijemo vrhnje za kuhanje, umućena jaja, dodamo polovicu sjeckanog peršina, polovicu naribanog sira, promiješamo i prelijemo preko tjestenine i kelja.
 - Zatim sve zajedno posipamo preostalim naribanim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 30-ak minuta. Nabujak je gotov i možemo ga poslužiti.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:60minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





