- Slavko Večerić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Nabujak s dimljenom vratinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom.
Evo ideje za nesvakidašnji ručak. Ovo jelo je vrlo hranjivo, izgledom pomalo podsjeća na rižoto, ali ukus je različit: istovremeno prozračniji, ali i pikantniji. Uz dodatak sezonske salate dobit ćete ukusan i cjelovit obrok.
Nabujak s dimljenom vratinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s dimljenom vratinom. - dimljena vratina, zobene pahuljice, mlijeko, maslac, parmezan (naribanog), žumanjak, bjelanjak, vlasac, slatka mljevena paprika, sol i papar, Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste. ; U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice. ; Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac. ; Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama. ; U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca. ; Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- dimljena vratina, 125 g
- zobene pahuljice, 200 g
- mlijeko, 250 ml
- maslac, 20 g
- parmezan, 50 g naribanog
- žumanjak, 3
- bjelanjak, 2
- vlasac, 1/2 žličice
- slatka mljevena paprika, 1/2 žličice
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Zobene pahuljice prelijemo vrućim mlijekom da opuste.
- U posebnoj zdjeli pjenasto umutimo 1 žlicu maslaca i naribani parmezan. K tomu, miješajući dodajemo 1 po 1 žumanjak te šunku narezanu na kockice i zobene pahuljice.
- Po ukusu, začinimo ljutom ili slatkom mljevenom paprikom i dodamo vlasac.
- Od bjelanjaka istučemo čvrst snijeg i umiješamo ga u tu smjesu.
- Vatrostalnu posudu namažemo maslacem i pospemo zobenim pahuljicama.
- U tako pripremljenu posudu prelijemo smjesu od nabujka i prekrijemo je komadićima preostalog maslaca.
- Pečemo u pećnici na donjoj razini, na 200°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |