- Almo Čatlak
 - 90 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Jednostavna priprema
 - Ima jaja, nema mesa
 
        Nabujak s narančama    
                
        Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu.    
        Nije kolač, nije kompot, nije propao kulinarski eksperiment. Što je to? Nabujak s narančama. Poslužite ga kao desert kad vam dosade kolači koje uvijek pripremate svojim ukućanima.
Nabujak s narančama - Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu. - naranča, brašno, biljna mast, šećer, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, sol, U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli. ; U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo. ; Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta. ; Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.; -
        
    Odaberite broj porcija:
    
                
        Potrebni Sastojci:    
                - naranča, 2-3
 - brašno, 250 g
 - biljna mast, 75 g
 - šećer, 150 g
 - vanilin šećer, 1 vrećica
 - jaja, 2
 - prašak za pecivo, 1/2 vrećice
 - sol, 1 prstohvat
 
| 
             
        
    Odaberite broj porcija:
     
                
        Potrebni Sastojci:     
                
  | 
                    
        Upute po koracima:    
                - U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli.
 - U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo.
 - Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
 - Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta.
 - Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta.
 - Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:90minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





