- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Nabujak s narančama
Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu.
Nije kolač, nije kompot, nije propao kulinarski eksperiment. Što je to? Nabujak s narančama. Poslužite ga kao desert kad vam dosade kolači koje uvijek pripremate svojim ukućanima.
Nabujak s narančama - Saznajte kako pripremiti nabujak s narančama u našem video receptu. - naranča, brašno, biljna mast, šećer, vanilin šećer, jaje, prašak za pecivo, sol, U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli. ; U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo. ; Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu. ; Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta. ; Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta. ; Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- naranča, 2-3
- brašno, 250 g
- biljna mast, 75 g
- šećer, 150 g
- vanilin šećer, 1 vrećica
- jaja, 2
- prašak za pecivo, 1/2 vrećice
- sol, 1 prstohvat
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjeli umiješamo biljnu mast, šećer, jaja, vanilin šećer i prstohvat soli.
- U tu smjesu postepeno umiješamo brašno i prašak za pecivo.
- Polovicu tijesta uspemo u namašćenu vatrostalnu posudu.
- Naranče ogulimo, poprečno ih izrežemo u debele kriške i složimo po tijestu (naranče po želji dodatno pospemo šećerom), te na njih položimo ostatak smjese od tijesta.
- Pečemo u pećnici na srednjoj razini, na 175°C oko 60 minuta.
- Nakon 30 minuta pečenja nabujak prekrijemo aluminijskom folijom da ne izgori.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |