- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Nabujak s rižom, rajčicama i sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s rižom, rajčicama i sirom. – rajčica, riža (parboiled), luk, sir ementaler, sir feta, krušne mrvice, maslac, povrtni temeljac, vlasac (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i odrežemo im gornji dio, sir ementaler naribamo na grubi ribež, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim ementalerom dodamo sir fetu i malo ga izdrobimo vilicom. ; Zatim dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Potom na prženi luk dodamo rižu i pržimo ju na laganoj vatri da upije dio masnoće, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute prženja rižu rasporedimo po dnu maslacem namašćene vatrostalne posude, začinimo ju solju i paprom i preko nje stavimo rajčice, odrezanom stranom prema gore. ; Sve zajedno prelijemo povrtnom juhom, rajčice prekrijemo mješavinom sireva i krušnih mrvice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 10 minuta jelo prekrijemo papirom za pečenje i pečemo još 30 minuta.; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; – Riža je poznata čovjeku više od 5000 godina i dolazi iz Indije i Kine, a rajčice nam stižu iz Južne Amerike. Što se dogodi kad se te dvije namirnice susretnu, pogledajte u našem videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nabujak s rižom, rajčicama i sirom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s rižom, rajčicama i sirom. – rajčica, riža (parboiled), luk, sir ementaler, sir feta, krušne mrvice, maslac, povrtni temeljac, vlasac (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i odrežemo im gornji dio, sir ementaler naribamo na grubi ribež, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim ementalerom dodamo sir fetu i malo ga izdrobimo vilicom. ; Zatim dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Potom na prženi luk dodamo rižu i pržimo ju na laganoj vatri da upije dio masnoće, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute prženja rižu rasporedimo po dnu maslacem namašćene vatrostalne posude, začinimo ju solju i paprom i preko nje stavimo rajčice, odrezanom stranom prema gore. ; Sve zajedno prelijemo povrtnom juhom, rajčice prekrijemo mješavinom sireva i krušnih mrvice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 10 minuta jelo prekrijemo papirom za pečenje i pečemo još 30 minuta.; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -</div>
Nabujak s rižom, rajčicama i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s rižom, rajčicama i sirom.
Riža je poznata čovjeku više od 5000 godina i dolazi iz Indije i Kine, a rajčice nam stižu iz Južne Amerike. Što se dogodi kad se te dvije namirnice susretnu, pogledajte u našem videu.
Nabujak s rižom, rajčicama i sirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s rižom, rajčicama i sirom. - rajčica, riža (parboiled), luk, sir ementaler, sir feta, krušne mrvice, maslac, povrtni temeljac, vlasac (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Rajčice operemo i odrežemo im gornji dio, sir ementaler naribamo na grubi ribež, a luk nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute. ; Za to vrijeme u zdjelu s naribanim ementalerom dodamo sir fetu i malo ga izdrobimo vilicom. ; Zatim dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke. ; Potom na prženi luk dodamo rižu i pržimo ju na laganoj vatri da upije dio masnoće, stalno miješajući. ; Nakon 2 minute prženja rižu rasporedimo po dnu maslacem namašćene vatrostalne posude, začinimo ju solju i paprom i preko nje stavimo rajčice, odrezanom stranom prema gore. ; Sve zajedno prelijemo povrtnom juhom, rajčice prekrijemo mješavinom sireva i krušnih mrvice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C. ; Nakon 10 minuta jelo prekrijemo papirom za pečenje i pečemo još 30 minuta.; Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Rajčice operemo i odrežemo im gornji dio, sir ementaler naribamo na grubi ribež, a luk nasjeckamo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute.
- Za to vrijeme u zdjelu s naribanim ementalerom dodamo sir fetu i malo ga izdrobimo vilicom.
- Zatim dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke.
- Potom na prženi luk dodamo rižu i pržimo ju na laganoj vatri da upije dio masnoće, stalno miješajući.
- Nakon 2 minute prženja rižu rasporedimo po dnu maslacem namašćene vatrostalne posude, začinimo ju solju i paprom i preko nje stavimo rajčice, odrezanom stranom prema gore.
- Sve zajedno prelijemo povrtnom juhom, rajčice prekrijemo mješavinom sireva i krušnih mrvice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
- Nakon 10 minuta jelo prekrijemo papirom za pečenje i pečemo još 30 minuta.
- Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|