Nabujak s rižom, rajčicama i sirom

  • 60 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži mlijeko, nema mesa
Nabujak s rižom, rajčicama i sirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak s rižom, rajčicama i sirom.

Riža je poznata čovjeku više od 5000 godina i dolazi iz Indije i Kine, a rajčice nam stižu iz Južne Amerike. Što se dogodi kad se te dvije namirnice susretnu, pogledajte u našem videu.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Rajčice operemo i odrežemo im gornji dio, sir ementaler naribamo na grubi ribež, a luk nasjeckamo.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk i pržimo ga na laganoj vatri 2-3 minute.
  3. Za to vrijeme u zdjelu s naribanim ementalerom dodamo sir fetu i malo ga izdrobimo vilicom.
  4. Zatim dodamo krušne mrvice i izmiješamo sastojke.
  5. Potom na prženi luk dodamo rižu i pržimo ju na laganoj vatri da upije dio masnoće, stalno miješajući.
  6. Nakon 2 minute prženja rižu rasporedimo po dnu maslacem namašćene vatrostalne posude, začinimo ju solju i paprom i preko nje stavimo rajčice, odrezanom stranom prema gore.
  7. Sve zajedno prelijemo povrtnom juhom, rajčice prekrijemo mješavinom sireva i krušnih mrvice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C.
  8. Nakon 10 minuta jelo prekrijemo papirom za pečenje i pečemo još 30 minuta.
  9. Gotovo jelo izvadimo iz pećnice, prelijemo s malo maslinovog ulja, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:60minuta

Najnovije zanimljivosti: