Nabujak sa zapečenim junećim jetrima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima. – juneća jetrica, jabuke, šampinjoni, brašno, curry (u prahu), škrobno brašno, jaje, bjelanjak, mlijeko, limun (sok od 1/2 limuna), sir ementaler, tost (pržene kockice), ulje, sol i papar, Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave. ; Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.; Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća. ; U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir. ; Dodamo šampinjone. ; Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu. ; Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka. ; Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti. ; Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.; – Juneća jetra s jabukama, šampinjonima i curryem čine pikantno jelo bogata slatko-slano-ljutog okusa. Ukoliko ga želite pripraviti na još egzotičniji način, jabuke zamijenite ananasom.
<div class="wpurp-searchable-recipe">Nabujak sa zapečenim junećim jetrima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima. – juneća jetrica, jabuke, šampinjoni, brašno, curry (u prahu), škrobno brašno, jaja, bjelanjak, mlijeko, limun (sok od 1/2 limuna), sir ementaler, tost (pržene kockice), ulje, sol i papar, Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave. ; Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.; Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća. ; U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir. ; Dodamo šampinjone. ; Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu. ; Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka. ; Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti. ; Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.; -</div>
Nabujak sa zapečenim junećim jetrima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima.
Juneća jetra s jabukama, šampinjonima i curryem čine pikantno jelo bogata slatko-slano-ljutog okusa. Ukoliko ga želite pripraviti na još egzotičniji način, jabuke zamijenite ananasom.
Nabujak sa zapečenim junećim jetrima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima. - juneća jetrica, jabuke, šampinjoni, brašno, curry (u prahu), škrobno brašno, jaja, bjelanjak, mlijeko, limun (sok od 1/2 limuna), sir ementaler, tost (pržene kockice), ulje, sol i papar, Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave. ; Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.; Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća. ; U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir. ; Dodamo šampinjone. ; Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu. ; Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka. ; Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti. ; Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.; -