- Almo Čatlak
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Nabujak sa zapečenim junećim jetrima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima.
Juneća jetra s jabukama, šampinjonima i curryem čine pikantno jelo bogata slatko-slano-ljutog okusa. Ukoliko ga želite pripraviti na još egzotičniji način, jabuke zamijenite ananasom.
Nabujak sa zapečenim junećim jetrima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nabujak sa zapečenim junećim jetrima. - juneća jetrica, jabuke, šampinjoni, brašno, curry (u prahu), škrobno brašno, jaja, bjelanjak, mlijeko, limun (sok od 1/2 limuna), sir ementaler, tost (pržene kockice), ulje, sol i papar, Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave. ; Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.; Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća. ; U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir. ; Dodamo šampinjone. ; Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu. ; Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka. ; Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti. ; Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća jetrica, 400 g
- jabuke, 125 g
- šampinjoni, 125 g
- brašno, 20 g
- curry, 1 žlica u prahu
- škrobno brašno, 30 g
- jaje, 1 komad
- bjelanjak, 1
- mlijeko, 500 ml
- limun sok od 1/2 limuna
- sir ementaler, 50 g
- tost pržene kockice
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jetrica izrežemo u tanke ražnjiće, uvaljamo ih u brašno, prepržimo na ulju te izvadimo iz tave.
- Na ulje od pečenja dodamo malo curryja, te u komadiće izrezane jabuke ili ananas.
- Promiješamo, prepržimo pa u namašćenu posudu za pečenje u pećnici slažemo sloj po sloj preprženih jetrica i voća.
- U malo mlijeka razmutimo škrob i žumanjak, ostatak mlijeka zavrijemo, zgusnemo s umočenim škrobom i žumanjkom te dodamo naribani sir.
- Dodamo šampinjone.
- Sa strane stučemo čvrst snijeg od bjelanjaka te i njega rahlo umiješamo pod smjesu.
- Posolimo i zakiselimo s malo limunovog soka.
- Smjesu prelijemo po jetrima i voću, te sve zajedno stavimo u pećnicu dok zlatno požuti.
- Nakon serviranja na tanjur, porcije ukrasimo prženim kockicama bijelog kruha ili tosta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |