Nadjevena pureća prsa na motovunski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevena pureća prsa na motovunski način. – pureća prsa, mljevena svinjetina, češnjak u prahu, pureća jetra, pršut, sir ribanac (naribanog), kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), celerov list, jaje, crno vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pureća prsa narežemo na odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso, jaja umutimo, a celerov list, jetrica i kestene nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckana jetrica i pržimo ih jednu, dvije minute. Zatim ulijemo crno vino i pirjamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo umućeno jaje, sjeckani celerov list, sir ribanac, narezane kestene, češnjak i sastojke dobro izmiješamo. ; Pirjana jetrica začinimo solju i paprom, promiješamo, maknemo ih s vatre i pričekamo da se malo ohlade. Za to vrijeme pureće odreske rasporedimo po radnoj površini. ; Potom jetrica dodamo u zdjelu s mljevenim mesom i ostalim sastojcima te dobro promiješamo smjesu. ; Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u svitak, učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u lagano namašćenu vatrostalnu posudu, još malo posolimo i premažemo uljem. ; Ovako pripremljene svitke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 45 minuta.; Iz pečenih svitaka izvadimo čačkalice i poslužimo ih.
; – Pureći odresci punjeni pršutom i prefinim nadjevom od mljevene svinjetine, pureće jetre, naribanog sira i kestena, izdašan su, obilan, ali i jako ukusan obrok, kojim se vjerojatno hranio i Veli Jože kad je toliko narastao. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nadjevena pureća prsa na motovunski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevena pureća prsa na motovunski način. – pureća prsa, mljevena svinjetina, češnjak u prahu, pureća jetra, pršut, sir ribanac (naribanog), kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), celerov list, jaje, crno vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pureća prsa narežemo na odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso, jaja umutimo, a celerov list, jetrica i kestene nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckana jetrica i pržimo ih jednu, dvije minute. Zatim ulijemo crno vino i pirjamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo umućeno jaje, sjeckani celerov list, sir ribanac, narezane kestene, češnjak i sastojke dobro izmiješamo. ; Pirjana jetrica začinimo solju i paprom, promiješamo, maknemo ih s vatre i pričekamo da se malo ohlade. Za to vrijeme pureće odreske rasporedimo po radnoj površini. ; Potom jetrica dodamo u zdjelu s mljevenim mesom i ostalim sastojcima te dobro promiješamo smjesu. ; Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u svitak, učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u lagano namašćenu vatrostalnu posudu, još malo posolimo i premažemo uljem. ; Ovako pripremljene svitke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 45 minuta.; Iz pečenih svitaka izvadimo čačkalice i poslužimo ih.
; -</div>
Nadjevena pureća prsa na motovunski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevena pureća prsa na motovunski način.
Pureći odresci punjeni pršutom i prefinim nadjevom od mljevene svinjetine, pureće jetre, naribanog sira i kestena, izdašan su, obilan, ali i jako ukusan obrok, kojim se vjerojatno hranio i Veli Jože kad je toliko narastao. Dobar tek!
Nadjevena pureća prsa na motovunski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevena pureća prsa na motovunski način. - pureća prsa, mljevena svinjetina, češnjak u prahu, pureća jetra, pršut, sir ribanac (naribanog), kesten ((pečenih ili kuhanih, oguljenih)), celerov list, jaje, crno vino (suhog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Pureća prsa narežemo na odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso, jaja umutimo, a celerov list, jetrica i kestene nasjeckamo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckana jetrica i pržimo ih jednu, dvije minute. Zatim ulijemo crno vino i pirjamo dalje na laganoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo umućeno jaje, sjeckani celerov list, sir ribanac, narezane kestene, češnjak i sastojke dobro izmiješamo. ; Pirjana jetrica začinimo solju i paprom, promiješamo, maknemo ih s vatre i pričekamo da se malo ohlade. Za to vrijeme pureće odreske rasporedimo po radnoj površini. ; Potom jetrica dodamo u zdjelu s mljevenim mesom i ostalim sastojcima te dobro promiješamo smjesu. ; Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u svitak, učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u lagano namašćenu vatrostalnu posudu, još malo posolimo i premažemo uljem. ; Ovako pripremljene svitke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 45 minuta.; Iz pečenih svitaka izvadimo čačkalice i poslužimo ih.
; -
Pureća prsa narežemo na odreske i istučemo ih ravnom stranom bata za meso, jaja umutimo, a celerov list, jetrica i kestene nasjeckamo.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckana jetrica i pržimo ih jednu, dvije minute. Zatim ulijemo crno vino i pirjamo dalje na laganoj vatri.
Za to vrijeme u zdjelu stavimo mljeveno meso, dodamo umućeno jaje, sjeckani celerov list, sir ribanac, narezane kestene, češnjak i sastojke dobro izmiješamo.
Pirjana jetrica začinimo solju i paprom, promiješamo, maknemo ih s vatre i pričekamo da se malo ohlade. Za to vrijeme pureće odreske rasporedimo po radnoj površini.
Potom jetrica dodamo u zdjelu s mljevenim mesom i ostalim sastojcima te dobro promiješamo smjesu.
Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, nadjenemo pripremljenom smjesom, savijemo u svitak, učvrstimo čačkalicama, premjestimo ih u lagano namašćenu vatrostalnu posudu, još malo posolimo i premažemo uljem.
Ovako pripremljene svitke stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 45 minuta.
Iz pečenih svitaka izvadimo čačkalice i poslužimo ih.