- Almo Čatlak
- 30 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Nadjevene pečene breskve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene pečene breskve.
Nadijevati i peći možemo različite vrste voća, no potrebno je da ono u sebi ima dovoljno kiselosti kako bi se slagalo sa slatkim karameliziranim nadjevom. Mi smo se odlučili za breskve, malo tvrđe i ne prezrele.
Nadjevene pečene breskve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene pečene breskve. - breskve, bademi (mljevenih), bademi (cijelih, očišćenih), med, aroma ruma (mala bočica), limun (iscijeđeni sok), šećer, U zdjeli pomiješamo mljevene bademe, smeđi šećer, med, limunov sok i aromu ruma. ; Breskve operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i polovice, otvorenom stranom prema gore, ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu. ; Breskve nadijenemo pripremljenom smjesom i sve zajedno stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 15-ak minuta. ; Gotove breskve ukrasimo cijelim bademima i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- U zdjeli pomiješamo mljevene bademe, smeđi šećer, med, limunov sok i aromu ruma.
- Breskve operemo, prepolovimo, očistimo od koštica i polovice, otvorenom stranom prema gore, ravnomjerno rasporedimo u vatrostalnu posudu.
- Breskve nadijenemo pripremljenom smjesom i sve zajedno stavljamo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 15-ak minuta.
- Gotove breskve ukrasimo cijelim bademima i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |