- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Nadjevene rajčice na primorski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene rajčice na primorski način. – rajčica, skuša (u filetima, iz konzerve), luk, limun, kiseli krastavci, masline (otkoštenih), kapare (posoljene), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo. ; Rajčicama odrežemo gornji dio, žlicom izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.
; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, popaprimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo vilicom. ; Potom dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršin i sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenom mješavinom nadjenemo izdubljene i ocijeđene rajčice i po želji ih stavimo u hladnjak da se ohlade. ; Ohlađene nadjevene rajčice posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjure i poslužimo.; – Osvježavajuće jelo za vruće ljetne dane. Svježe rajčice punjene ribom, maslinama, kiselim krastavcima i kaparima zdrav je i ukusan obrok koji trebate kušati. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nadjevene rajčice na primorski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene rajčice na primorski način. – rajčica, riba skuša (u filetima, iz konzerve), luk, limun, kiseli krastavci, masline (otkoštenih), kapare (posoljene), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo. ; Rajčicama odrežemo gornji dio, žlicom izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.
; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, popaprimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo vilicom. ; Potom dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršin i sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenom mješavinom nadjenemo izdubljene i ocijeđene rajčice i po želji ih stavimo u hladnjak da se ohlade. ; Ohlađene nadjevene rajčice posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -</div>
Nadjevene rajčice na primorski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene rajčice na primorski način.
Osvježavajuće jelo za vruće ljetne dane. Svježe rajčice punjene ribom, maslinama, kiselim krastavcima i kaparima zdrav je i ukusan obrok koji trebate kušati. U slast!
Nadjevene rajčice na primorski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene rajčice na primorski način. - rajčica, riba skuša (u filetima, iz konzerve), luk, limun, kiseli krastavci, masline (otkoštenih), kapare (posoljene), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo. ; Rajčicama odrežemo gornji dio, žlicom izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.
; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, popaprimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo vilicom. ; Potom dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršin i sve zajedno dobro promiješamo. ; Dobivenom mješavinom nadjenemo izdubljene i ocijeđene rajčice i po želji ih stavimo u hladnjak da se ohlade. ; Ohlađene nadjevene rajčice posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Luk nasjeckamo, masline i kisele krastavce narežemo na kockice, limunov sok iscijedimo, a filete skuše ocijedimo.
- Rajčicama odrežemo gornji dio, žlicom izdubimo srednji mekani dio i stavimo ih odrezanom stranom na kuhinjski papir da se ocijede.
- U zdjelu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, popaprimo i pjenjačom izmiješamo sastojke. Zatim dodamo filete skuše i malo ih usitnimo vilicom.
- Potom dodamo kockice kiselih krastavaca i maslina, sjeckani luk, kapare, sjeckani peršin i sve zajedno dobro promiješamo.
- Dobivenom mješavinom nadjenemo izdubljene i ocijeđene rajčice i po želji ih stavimo u hladnjak da se ohlade.
- Ohlađene nadjevene rajčice posipamo s još malo sjeckanog peršina, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|