Nadjeveni i zapečeni patlidžani – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene i zapečene patlidžane. – mljevena puretina, patlidžan, rajčica, bešamel umak, luk, crno vino, parmezan (naribanog), češnjak, krušne mrvice, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, češnjak protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s krušnim mrvicama. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto. ; Nakon 10-15 minuta meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo umak bešamel, promiješamo i maknemo s vatre. ; Zatim patlidžane prerežemo po duljini, izdubimo ih, nadjenemo ih pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Patlidžan je bogat vlaknima, ima vrlo malo masnoća i sadrži niz nutrijenata, kao što su vitamin A, vitamin C, kalcij, magnezij i kalij. Kora patlidžana bogata je flavonoidima i drugim antioksidansima, kao i terpenima koji utječu na smanjenje razine kolesterola u krvi, te možemo reći da je izuzetno zdrava namirnica. A ako ga još nadjenemo mješavinom mljevene puretine, rajčica i bešamela dobiti ćemo i izuzetno fino jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nadjeveni i zapečeni patlidžani – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene i zapečene patlidžane. – mljevena puretina, patlidžani, rajčica, bešamel umak, luk, crno vino, parmezan (naribanog), češnjak, krušne mrvice, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, češnjak protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s krušnim mrvicama. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto. ; Nakon 10-15 minuta meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo umak bešamel, promiješamo i maknemo s vatre. ; Zatim patlidžane prerežemo po duljini, izdubimo ih, nadjenemo ih pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Nadjeveni i zapečeni patlidžani
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene i zapečene patlidžane.
Patlidžan je bogat vlaknima, ima vrlo malo masnoća i sadrži niz nutrijenata, kao što su vitamin A, vitamin C, kalcij, magnezij i kalij. Kora patlidžana bogata je flavonoidima i drugim antioksidansima, kao i terpenima koji utječu na smanjenje razine kolesterola u krvi, te možemo reći da je izuzetno zdrava namirnica. A ako ga još nadjenemo mješavinom mljevene puretine, rajčica i bešamela dobiti ćemo i izuzetno fino jelo.
Nadjeveni i zapečeni patlidžani - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene i zapečene patlidžane. - mljevena puretina, patlidžani, rajčica, bešamel umak, luk, crno vino, parmezan (naribanog), češnjak, krušne mrvice, cimet (u prahu), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Luk nasjeckamo, rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, češnjak protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s krušnim mrvicama. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša. ; Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto. ; Nakon 10-15 minuta meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari. ; Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo umak bešamel, promiješamo i maknemo s vatre. ; Zatim patlidžane prerežemo po duljini, izdubimo ih, nadjenemo ih pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Luk nasjeckamo, rajčice ogulimo, odstranimo im srednji mekani dio i meso narežemo na kockice, češnjak protisnemo, a naribani parmezan pomiješamo s krušnim mrvicama.
U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo dok luk malo ne omekša.
Zatim dodamo mljeveno meso, malo ga usitnimo vilicom i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući, dok meso ne postane zrnasto.
Nakon 10-15 minuta meso posipamo cimetom u prahu, ulijemo crno vino, promiješamo i pričekamo da vino ispari.
Zatim meso začinimo solju i paprom, dodamo sjeckanu rajčicu, ulijemo umak bešamel, promiješamo i maknemo s vatre.
Zatim patlidžane prerežemo po duljini, izdubimo ih, nadjenemo ih pripremljenim mesom, premjestimo u vatrostalnu posudu, posipamo mješavinom parmezana i krušnih mrvica te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 20-ak minuta.