- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Popularnost: |
|
Još jedno maštovito jelo iz naše kuhinje. Pureći odresci sa sočnim nadjevom od sira i umaka pesto, a u ukusnom umaku od rajčice i maslina, svakako je nešto što trebate kušati.
Priprema:
Pureće odreske nježno istučemo ravnom stranom bata za meso, očistimo ih od žilica, posolimo i tanko ih premažemo svježim sirom i umakom pesto. Zatim nadjevene odreske savijemo, osiguramo čačkalicama i stavimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, 4-5 minuta. Za to vrijeme nasjeckamo luk, a očišćenu mrkvu narežemo na kockice. Potom svitke okrenemo na drugu stranu, dodamo mrkvu i luk te povremeno miješajući pržimo dalje. Nakon 4-5 minuta ulijemo bijelo vino i pričekamo 5-6 minuta da napola ispari. Zatim dodamo pelati rajčice i izgnječimo ih vilicom, dodamo i masline, poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri. Nakon 10-ak minuta tavu maknemo s vatre, svitke rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom i poslužimo.
I to je to, dobar tek!
- puretina 750 g purećih odrezaka
- umak pesto 150 g umaka pesto genovese
- luk 1 glavica luka
- mrkva 2 mrkve
- bijelo vino 100 ml suhog bijelog vina
- pelati rajčice 400 g rajčice pelat
- masline 10-ak otkoštenih maslina
- kravlji sir 80 g svježeg kravljeg sira
- maslinovo ulje ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
|
Vrijeme pripreme:35minuta |