- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šampinjoni, 4-6 velikih smeđih
- krušne mrvice, 4 žlice
- kapare, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- peršin, 2 žlice (sjeckani)
- limun, 1
- maslac sa začinskim biljem
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kriškama kruha odrežemo koru, a sredinu narežemo na kockice. Vatrostalnu posudu obložimo folijom.
- Smeđim šampinjonima izvadimo stapke, polijemo ih s malo maslinovog ulja i pripremo nadjev.
- U čistu zdjelicu stavimo kockice kruha, dodamo sjeckani peršin, češnjak narežemo na listiće, pokapamo s malo soka od limuna, dodamo malo ulja i naribamo parmezan. Sastojke nježno izmiješamo i sve zajedno začinimo s malo svježeg papra.
- Gotovom smjesom punimo šampinjone. Na svaki šampinjon stavimo kolutić maslaca sa začinskim biljem. Sve zajedno preklopimo aluminijskom folijom i ovako pripremljeno stavimo u zagrijanu pećnicu na 190°C, 40 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |