- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice. – šampinjoni ((portabella) ), kruh, limun, češnjak, kajmak, peršin (sjeckani), slanina (pečene), maslinovo ulje, sol i papar, Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo češnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Klobuke šampinjona, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine. ; Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Portabella je smeđi šampinjon koji dužim uzgojnim ciklusom može narasti do 15 cm promjera te su idealni za nadjevanje. Ako vas zanima kako nam je uspjelo, pogledajte ovaj filmić.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice. – šampinjoni ((portabella) ), kruh, limun, češnjak, kajmak, peršin (sjeckani), slanina (pečene), maslinovo ulje, sol i papar, Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo češnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Klobuke šampinjona, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine. ; Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice.
Portabella je smeđi šampinjon koji dužim uzgojnim ciklusom može narasti do 15 cm promjera te su idealni za nadjevanje. Ako vas zanima kako nam je uspjelo, pogledajte ovaj filmić.
Nadjeveni smeđi šampinjoni iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjevene smeđe šampinjone iz pećnice. - šampinjoni ((portabella) ), kruh, limun, češnjak, kajmak, peršin (sjeckani), slanina (pečene), maslinovo ulje, sol i papar, Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo. ; U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo češnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke. ; Klobuke šampinjona, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine. ; Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Upute po koracima:
- Kriškama kruha odstranimo koru te sredinu narežemo na kockice, sok od limuna iscijedimo, a slaninu nasjeckamo.
- U zdjelu ulijemo cca. 100 ml maslinovog ulja i sok od limuna, dodamo sjeckanu slaninu i peršin, protisnemo češnjak, dodamo kockice kruha, začinimo solju i paprom i dobro izmiješamo sastojke.
- Klobuke šampinjona, donjom stranom okrenutom prema gore, premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih i pokapamo s malo maslinovog ulja te nadjenemo mješavinom kruha i slanine.
- Zatim preko svakog nadjeva stavimo po žlicu kajmaka i sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220 °C, 10-15 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.67
You: 2
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
šampinjoni iz pećnice, gljive iz pećnice, pečeni šampinjoni u pećnici, punjeni smeđi šampinjoni, šampinjoni pećnica, sampinjoni smeđi veliki,
Jela koja su danas popularna:
Savršeni cheesecake s limunom
Votes: 1
Rating: 5
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Fina Malinić
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
Votes: 45
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
90 min
Almo Čatlak
Juha od tjestenine, graha i slanutka
Votes: 50
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
File bijele ribe u vrhnju s mediteranskim začinima
Votes: 53
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
File bijele ribe na posteljici od povrća
Votes: 52
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Tjestenina s jajima na podlozi od špinata
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
30 min
Almo Čatlak
Maslac od indijskih oraščića
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
15 min
Fina Malinić
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Domaće energetske pločice
Votes: 56
Rating: 4.75
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Fina Malinić
Knedli s preljevom od malina
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
150 min
Almo Čatlak
Janjetina s graškom i mini mrkvom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)