Nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama. – Tijesto:: brašno, mlijeko, šećer, suhi kvasac ((za kolače)), jaje, maslac, Nadjev:: jabuke, limun, lješnjaci (mljeveni), šećer, grožđice, marmelada (od marelica), U zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače te pjenjačom izmiješamo sastojke. U smjesu suhih sastojka dodamo omekšali maslac, žumanjke, ulijemo mlako mlijeko, dodamo žličicu šećera i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto. ; Nakon 15 minuta tijesto premjestimo u pobrašnjalu zdjelu, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo da se diže. Kad se tijesto izdignulo razvaljamo na pravokutnik. ; U međuvremenu očistimo i narežemo jabuke na komade, pokapamo limunovim sokom da ne oksidiraju. Jabuke posipamo šećerom, dodamo grožđice i mljevene lješnjake. Sastojke izmiješamo te jabukama nadijevamo jednu stranu razvaljanog tijesta. Nadjev smotamo u jednu štrucu.; Ovako pripremljeno tijesto stavimo peći na prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C nekih 40-tak minuta. ; Za to vrijeme pripremimo preljev tako da u tavu s malo vode rastopimo džem od marelica dok ne postane tekuć. S pripremljenim preljevom premažemo vijenac i poslužimo kad se malo ohladi.; –
Nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti nadjeveni uskršnji vijenac s jabukama, lješnjacima i grožđicama.
U zdjelu stavimo brašno, dodamo suhi kvasac za kolače te pjenjačom izmiješamo sastojke. U smjesu suhih sastojka dodamo omekšali maslac, žumanjke, ulijemo mlako mlijeko, dodamo žličicu šećera i sve zajedno izradimo u jednolično tijesto.
Nakon 15 minuta tijesto premjestimo u pobrašnjalu zdjelu, prekrijemo prozirnom folijom i ostavimo da se diže. Kad se tijesto izdignulo razvaljamo na pravokutnik.
U međuvremenu očistimo i narežemo jabuke na komade, pokapamo limunovim sokom da ne oksidiraju. Jabuke posipamo šećerom, dodamo grožđice i mljevene lješnjake. Sastojke izmiješamo te jabukama nadijevamo jednu stranu razvaljanog tijesta. Nadjev smotamo u jednu štrucu.
Ovako pripremljeno tijesto stavimo peći na prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C nekih 40-tak minuta.
Za to vrijeme pripremimo preljev tako da u tavu s malo vode rastopimo džem od marelica dok ne postane tekuć. S pripremljenim preljevom premažemo vijenac i poslužimo kad se malo ohladi.