- Francuski začin
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Srednje zahtjevno
- Pogodno za Vegane
Kada ju pripremite na ovaj način, ovu zdravu namirnicu obožavat će čak i vaša djeca!
Namaz od patlidžana
U našem receptu saznajte kako pripremiti namaz od patlidžana.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada
- češnjak, 1 režanj
- pinjoli
- maslinovo ulje
- limunov sok, 1 žlica
- sojin umak
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane prerežite na pola, a zatim ih prerežite vodoravno i okomito tako da ne zarežete koru.
- Posolite patlidžane i ostavite ih na pola sata, a zatim ih dobro ocijedite.
- Posušene patlidžane dobro nauljite i stavite peći na 180°C oko 30-45 minuta, ovisno o njihovoj veličini.
- Kad su patlidžani pečeni odvojite koru te dodajte češnjak, sok od limuna, umak od soje i papar.
- Pinjole prepržite, sameljite i dodajte u smjesu.
- Izmiksajte smjesu pomalo dodajući ulje.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |