- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s bundevom iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s bundevom iz pećnice.
Kod ovog jela vrlo je bitno bundevu pirjati, kako bi postala mekana, ukusna i sočna. Zatim se zajedno sa njokima i mozzarellom kratko zapeče u pečnici. Posebnu aromu daje i bučino ulje, kojime se prije pečenja premazuje vatrostalna posuda.
Njoki s bundevom iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s bundevom iz pećnice. - bundeva ((Hokkaido)), njoki, luk, češnjak, povrtna kocka, čili papričica (mljevene), muškatni oraščić, sir mozzarella, bučino ulje, ulje, sol i papar, U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk dok ne omekša. ; Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu bundevu, podlijemo s 125ml vode, dodamo polovicu povrtne kocke, protisnemo češnjak, začinimo mljevenom čili paprikom, prstohvatom muškatnog oraščića, solju i paprom. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri po prilici 15-ak minuta, odnosno dok bundeva ne postane kremasta. ; Za to vrijeme skuhamo njoke (po uputama na pakiranju), ocijedimo ih i premjestimo u bućinim uljem premazanu vatrostalnu posudu. ; Pirjano povrće prelijemo preko njoka, izmiješamo i prekrijemo kriškama sira mozzarelle. ; Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 200°C, po prilici 10 minuta odnosno dok sir ne porumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- bundeva, 400 g (Hokkaido)
- njoki, 500 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 3 češnja
- povrtna kocka, 1/2
- čili papričica, 1/2 žličice mljevene
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- sir mozzarella, 100 g
- bučino ulje, 1 žličica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavi, na vrućem ulju, pržimo luk dok ne omekša.
- Zatim dodamo očišćenu i na kockice narezanu bundevu, podlijemo s 125ml vode, dodamo polovicu povrtne kocke, protisnemo češnjak, začinimo mljevenom čili paprikom, prstohvatom muškatnog oraščića, solju i paprom. Sve zajedno pirjamo na laganoj vatri po prilici 15-ak minuta, odnosno dok bundeva ne postane kremasta.
- Za to vrijeme skuhamo njoke (po uputama na pakiranju), ocijedimo ih i premjestimo u bućinim uljem premazanu vatrostalnu posudu.
- Pirjano povrće prelijemo preko njoka, izmiješamo i prekrijemo kriškama sira mozzarelle.
- Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, pod gril, na 200°C, po prilici 10 minuta odnosno dok sir ne porumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |