- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Njoki s mesom i vrganjima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mesom i vrganjima.
Njoki u pikantnom umaku od mesa i vrganje je jelo koje ćete sigurno poželjeti kušati, nakon što pogledate kako se priprema.
Njoki s mesom i vrganjima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mesom i vrganjima. - njoki, svinjetina ((vratine)), vrganji ((sušenih)), vrhnje za kuhanje, sir percorino, luk, umak od ljutih papričica, bijelo vino ((suhog)), mljevena crvena paprika, kadulja, majčina dušica, češnjak u prahu, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Prije svega meso vratine očistimo od kostiju, narežemo na kockice i premjestimo u zdjelu. ; Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu, kadulju, češnjak u granulama, dobro izmiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak. ; Nakon nekoliko sati meso izvadimo, a u zdjelicu sa sušenim vrganjima ulijemo vodu i ostavimo da se moče. ; U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo nasjeckan ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša. ; Zatim dodamo meso, umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon 4-5 minuta dodamo ocijeđene vrganje, začinimo solju i paprom, podlijemo bijelim vinom i kuhamo dok vino malo ne ispari. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta da se umak zgusne. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Gotove njoke ocijedimo, umiješamo u umak, premjestimo na tanjur, posipamo ribanim parmezanom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 500 g
- svinjetina, 500 g (vratine)
- vrganji, 50 g (sušenih)
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- sir percorino, 60 g
- luk, 1 ljubičasti
- umak od ljutih papričica, 1 žličica
- bijelo vino, 100 ml (suhog)
- mljevena crvena paprika, 1/2 žličice
- kadulja, 1/2 žličice
- majčina dušica, 1/2 žličice
- češnjak u prahu, 1 žličica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega meso vratine očistimo od kostiju, narežemo na kockice i premjestimo u zdjelu.
- Zatim dodamo mljevenu crvenu papriku, majčinu dušicu, kadulju, češnjak u granulama, dobro izmiješamo, poklopimo tanjurom i stavimo u hladnjak.
- Nakon nekoliko sati meso izvadimo, a u zdjelicu sa sušenim vrganjima ulijemo vodu i ostavimo da se moče.
- U tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo nasjeckan ljubičasti luk, posolimo ga i pržimo na laganoj vatri dok malo ne omekša.
- Zatim dodamo meso, umak od ljutih papričica, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 4-5 minuta dodamo ocijeđene vrganje, začinimo solju i paprom, podlijemo bijelim vinom i kuhamo dok vino malo ne ispari.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta da se umak zgusne.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Gotove njoke ocijedimo, umiješamo u umak, premjestimo na tanjur, posipamo ribanim parmezanom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |