- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s mladim bobom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mladim bobom.
Proljetna talijanska kuhinja? Evo je u najjednostavnijem i najsvečanijem ruhu. Ovo je jelo nešto poput male crne haljine koja svojom jednostavnošću uistinu odiše elegancijom. Svega nekoliko sastojaka stapa se u prekrasan sklad okusa.
Njoki s mladim bobom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s mladim bobom. - njoki, bob (mladog), maslac, bosiljak, parmezan (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, U loncu zavrimo po prilici jednu litru vode, dodamo mladi bob, malo ga posolimo, kuhamo 10-15 minuta i ocijedimo. ; U zaseban lonac s vrelom posoljenom vodom kuhamo njoke po uputama na pakiranju ili dok ne isplivaju na površinu, te ih ocijedimo. ; U tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane njoke i mladi bob, na trakice narezan svježi bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Potom u njoke umiješamo naribani parmezan i možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- U loncu zavrimo po prilici jednu litru vode, dodamo mladi bob, malo ga posolimo, kuhamo 10-15 minuta i ocijedimo.
- U zaseban lonac s vrelom posoljenom vodom kuhamo njoke po uputama na pakiranju ili dok ne isplivaju na površinu, te ih ocijedimo.
- U tavi rastopimo maslac, dodamo kuhane njoke i mladi bob, na trakice narezan svježi bosiljak, začinimo solju i paprom, ulijemo malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Potom u njoke umiješamo naribani parmezan i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |