- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s rajčicom i gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s rajčicom i gorgonzolom.
Ljubitelj ste njoka i volite umak od rajčica, ali i umak od sira gorgonzole i ne znate što biste radije. Evo rješenja za vaš problem, u isto rijeme pripremite oba umaka i istovremeno uživajte u njima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 500 g
- pelati rajčice, 250 g
- sir gorgonzola, 60 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- smeđi šećer, 1 žlica
- bosiljak, 1 žlica sušeni
- peršin, 1 žlica sjeckani
- maslac, 40 g
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- sir ribanac, 2 žlice naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pelat rajčicu očistimo i narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, protisnuti češnjak, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Nakon 2-3 minute prženja dodamo smeđi šećer i pričekamo 1-2 minute da se počne karamelizirati.
- Zatim dodamo narezane pelat rajčice, sušeni bosiljak, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- U zasebnu ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sir gorgonzolu i povremeno miješajući, oba umaka kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Kuhane njoke ocijedimo, jednu polovicu dodamo u umak od rajčice i promiješamo, a drugu polovicu u umak od gorgonzole, posipamo sjeckanim peršinom te također promiješamo.
- Na tanjure raporedimo njoke s dvije vrste umaka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |