Njoki s umakom od paprike

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Njoki s umakom od paprike
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od paprike.

Njoki s umakom od vrhnja i paprike, posipani prženom slaninom, jelo je za svaku priliku. Brzo i jednostavno, ali i jako, jako fino. Dobar tek!

Njoki s umakom od paprike - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od paprike. - njoki, svježa žuta paprika, vrhnje za kuhanje, panceta, luk, goveđi temeljac (iz kocke), mediteranske trave, bosiljak (svježeg), sol i papar, Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu. ; U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu. ; U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok tekućina malo na reducira. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute. ; U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega, u dosta vrele i posoljene vode stavimo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
 2. Za to vrijeme, u sjekač stavimo polovicu paprike narezane na kockice, dodamo grubo narezan luk, ulijemo juhu, dodamo mješavinu mediteranskih začina i izradimo u kašu.
 3. U zagrijanu tavu stavimo narezanu pancetu, kratko popržimo i izvadimo na stranu.
 4. U tavu, na masnoću od prženja dodamo kašu od povrća, začinimo solju i paprom, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri dok tekućina malo na reducira.
 5. Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo preostale kockice paprike, listove bosiljka narezane na trakice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 1-2 minute.
 6. U gotov umak umiješamo kuhane i ocijeđene njoke, premjestimo ih na tanjur, posipamo listićima pržene pancete i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 24
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: