- Almo Čatlak
- 30 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Njoki s umakom od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od povrća.
Pravi ljetni recept! Ukusno, brzo, jednostavno i zdravo su pridjevi koji najbolje odgovaraju ovom jelu, a zašto – saznajte sami!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 1 kg
- pelati rajčice, 500 g
- zelene mahune, 150 g
- svježa žuta paprika, 1
- češnjak, 1 režanj
- peršin, 1/2 žlice sjeckanog
- origano, 1 žličica sušeni
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papriku i pelati rajčice očistimo, otkoštimo i narežemo na trakice, a češnjak protisnemo.
- U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo trakice paprike, posolimo ih i pržimo dok malo ne omekšaju.
- Nakon tri-četiri minute dodamo protisnuti češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo narezane pelati rajčice i mahune, posipamo sušenim origanom i sjeckanim peršinom, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Kuhane njoke ocijedimo, dodamo ih u tavu s povrćem, maknemo s vatre, začinimo solju i paprom, promiješamo i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |