- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki s umakom od rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od rajčica.
E što bi dale naše bake da su mogle kupiti gotove njoke kao što to mi možemo danas... Iskoristimo stoga blagodati modernog doba i njoke iskombinirajmo s finim laganim umakom od rajčice – raj za nepce!
Njoki s umakom od rajčica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke s umakom od rajčica. - njoki, pelati rajčice, češnjak, bosiljak (sušeni), sir percorino (naribanog), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, bijeli papar, U prikladnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo zgnječene i neoljuštene režnjeve češnjaka, te ih na laganoj vatri pržimo jednu do dvije minute da puste aromu. ; Zatim češnjak izvadimo iz tave, a u nju dodamo sjeckanu pelati rajčicu, sušeni bosiljak, posolimo i popaprimo, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode stavimo kuhati njoke i kuhamo ih dok ne isplivaju na površinu. ; Gotove njoke ocijedimo, dodamo u pripremljen umak od rajčica, nježno izmiješamo sastojke i rasporedimo na tanjure. ; Njoke posipamo svježe naribanim sirom pecorino i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 800 g
- pelati rajčice, 500 g
- češnjak, 3 češnja
- bosiljak, 1 žličica sušeni
- sir percorino, 80 g naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U prikladnoj tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo zgnječene i neoljuštene režnjeve češnjaka, te ih na laganoj vatri pržimo jednu do dvije minute da puste aromu.
- Zatim češnjak izvadimo iz tave, a u nju dodamo sjeckanu pelati rajčicu, sušeni bosiljak, posolimo i popaprimo, izmiješamo sastojke i na laganoj vatri pirjamo 10-ak minuta.
- Za to vrijeme u dosta posoljene vrele vode stavimo kuhati njoke i kuhamo ih dok ne isplivaju na površinu.
- Gotove njoke ocijedimo, dodamo u pripremljen umak od rajčica, nježno izmiješamo sastojke i rasporedimo na tanjure.
- Njoke posipamo svježe naribanim sirom pecorino i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |