- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki u umaku od gorgonzole
U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke u umaku od gorgonzole.
Kada vam treba brzo, zasitno i vrlo ukusno jelo, probajte spremiti njoke s gorgonzolom. Ako ih servirate kao predjelo, obavezno napravite male porcije, inače nitko neće moći pojesti glavno jelo i desert. U ovom receptu vrhnje smo zamijenili mlijekom i sirom mascarpone, što njokima daje posebnu, malo drugačiju aromu.
Njoki u umaku od gorgonzole - U našem video receptu saznajte kako pripremiti njoke u umaku od gorgonzole. - sir gorgonzola, sir mascarpone, mlijeko, maslac, njoki, sok od limuna, vlasac (sjeckani), Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu. ; Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone. ; Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute.; Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu. ; Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- sir gorgonzola, 200 g
- sir mascarpone, 125 g
- mlijeko, 100 ml
- maslac, 50 g
- njoki, 500 g
- sok od limuna, 1 žličica
- vlasac, 1 žličica sjeckani
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vatru, u veći lonac stavimo kuhati vodu.
- Za to vrijeme u većoj tavi na vrlo laganoj vatri rastopimo maslac, dodamo mlijeko, gorgonzolu natrganu na komadiće i mascarpone.
- Pustimo da se temperatura polagano diže, a kada umak zavrije dodamo limunov sok, začinimo solju i bijelim paprom i kuhamo još dvije minute.
- Za to vrijeme uzavrelu vodu posolimo i u nju stavimo kuhati njoke po uputstvima za pripremu.
- Gotove njoke procijedimo kroz sito, poslužimo u zdjelu za serviranje, prelijemo umakom od gorgonzole i posipamo svježe sjeckanim vlascem.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |