- Fina Malinić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Njoki u umaku od piletine
Popularnost: |
|
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- Tijesto za njoke
- krumpir, 1 kg
- brašno, 100 g
- žumanjak, 2
- Umak od piletine
- pileća prsa, 500 g
- vrhnje za kuhanje, 1
- senf
- luk, 1
- curry
- sol i papar
- peršin sjeckani
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
Priprema njoka
- Skuhajte krumpir u kori dok ne omekša. Kada vilicom možete probosti krumpir do kraja, to znači da je kuhan. Krumpir zatim ogulite, zgnječite i stavite žumanjke te brašno. Zamijesite mekano tijesto, ako vam se tijesto lijepi, dodajte još brašna, ali ne previše da vam tijesto ne bi postalo pretvrdo.
- Tijesto podijelite i oblikujte valjke (debljine oko 3 mm te dužine oko 20 cm). Kada napravite valjke, izrežite ih na veličinu koju želite, ali najbolje veličine do 2 cm.
- Zakuhajte lonac s posoljenom vodom. Potom dodajte njoke i kada isplivaju na površinu, njoki su gotovi.
Umak od piletine
- Pileća prsa narežite na kockice, začinite ( sol, papar, curry te ostale začine po želji). Ostavite da odstoji u hladnjaku barem pola sata.
- Popržite kockice piletine na tavi do zlatno-smeđe boje. Zatim ih izvadite u zdjelu sa strane. Na toj istoj tavi popržite narezani luk dok ne omekša, vrhnje za kuhanje, malo senfa, papra i soli po želji. Kad se umak krenuo zgušnjavati vratite piletinu i kuhajte dok se sve ne zgotovi, nekih 10-15 minuta ovisno o veličini kockica.
- Umak od piletine prelijte preko njoka i servirajte toplo.
|
Vrijeme pripreme:40minuta |