- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Njoki u umaku od špinata i vrhnja
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- njoki, 450 g
- špinat, 250 g (zamrznuti)
- sir mascarpone, 150 g
- parmezan, 150 g (naribani)
- vrhnje za kuhanje, 100 ml
- luk, 1 glavica
- maslac, 20 g
- češnjak, 2 režnja
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu ulijemo malo maslinovog ulja na koje dodamo odmrznuti špinat i miješajući pričekamo da se špinat ugrije.
- Potom u špinat dodamo naribani ovčji sir i sir mascarpone te miješamo dok se ne otope.
- Zatim u tavu ulijemo vrhnje za kuhanje i još jednom sve zajedno promiješamo te pustimo da umak zakuha.
- Kuhane njoke ocijedimo i stavimo u tavu s umakom. Dobro izmiješamo i tople poslužimo na tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |